Затишок. Ось перше, що спадає на думку, коли приїздиш до бабусі на дачу. Там завжди почуваєшся як удома: свіже та чисте повітря, веселі дідусеві історії, анекдоти та улуюблені страви знайомі з дитинства – квасоля з капустою в прикуску з бундашкою та смачнющі вареники з картоплею – бабуся знає чим заманити.
Вона ніколи не готує того, що не знала б кожна закарпатська господиня, але таких вареників як у неї я ніде не їла. Якщо все ж таки, ви не знаєте, що таке дзяма або ж лечо, то збірник народних рецептів "Фіномшаг по-Севлюшськи" буде вам у нагоді. А поки поділюся декількома рецептами.
Для тіста:
Для начинки:
Спосіб приготування:
Дрібно нарізати цибулю, підсмажити в олії та зробити зажарку. Додати картопляне пюре та добре все вимішати. Замісити тісто (таке, щоб до рук не липло). Розкатати, вирізати кружечки та в кожен з них покласти трохи начинку (чайної ложки зазвичай достатньо), відступаючи від країв. Згорнути вдвоє та аккуратно зліпити краї тіста.
(Рецепт взятий з книги "Фіномшаг по-севлюшськи")
Вам необхідно:
Спосіб приготування:
Квасолю перебрати, залити водою на ніч. У пательні на олії підсмажити подрібнену цибулю. Окремо у каструлі розігріти олію та додати квашену капусту. Тушкувати. В кінці додати квасолю (разом з водою, в якій варилася) та цибулю. Варити ще півгодини. Окремо підрумянити борошно, трохи влити до нього супу та добре розмішати, щоб не було комочків. Як тільки закипить – вилити в суп. Розмішати та додати солі за смаком.
Рецепт взятий з книги "Фіномшаг по-севлюшськи"
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У тарілці виделкою збити яйця, підсолити. В іншу – налити молока. Нарізати скибками хліб, занурити спочатку в молоко, потім у яйця та підсмажити з обох боків на сковорідці з гарячою олією.
Олександра Скребцова, Varosh
Фото автора