Новини

В Ужгороді запрацював “Кінозал імені Стенлі Кубріка”

13 Липня 2013 3 901

На базі школи мистецтв Look Studio, а її організатором став Олексій Уманський. Йому і слово.

Поява подібного проекту відбулася завдяки бажанню деяких людей споглядати цікаве кіно в Ужгороді, бо що не кажіть, а з цим наразі є певні проблеми. Основний кінозал міста не з дешевих, та й демонструє переважно кіно занадто мейнстрімове, часто з запізненням на місяць від столиці, або бодай того ж Мукачева.

Робити подібні сеанси мені запропонували друзі, які самі мають хороший смак, а також знають, що я можу їм запропонувати. Я вирішив назвати це кінозалом, бо все що є на даний момент (і думаю так буд і надалі) – це мій екран і проектор.

Назва заходу говорить про повагу до улюбленого режисера Стенлі Кубріка, який завжди залишав після своїх картин відкриті питання для глядачів.

Стрічки будуть демонструватись раз на тиждень, перегляди завжди будуть вечірні, картини завжди будуть інтелектуального спрямування. Туди будуть приходити тільки ті, хто дійсно любить кіно.

Кожного разу я намагатимусь робити передмову, розповідати кілька слів про режисера, або акторів які задіяні в тому чи іншому фільмі. Я подумав, що класно було б обирати для перегляду такі стрічки, які і сам ще не бачив.

Перший сеанс пройшов у середу, 10 липня, з аншлагом. Ми дивились стрічку голандця Йоса Стеллінга "Ні потягів, ні літаків". За кілька днів я буду бачити цього режисера на Одеському кінофестивалі і передам привіт від ужгородських шанувальників)

Олексій Уманський, для Varosh.com.ua

0 #