Новини

В Ужгороді створили велокомісаріат

22 Липня 2013 2 023

Організація Ретро Байк спільно з кафедрою туризму УжНУ відтепер слідкуватимуть за безпекою велосипедистів в обласному центрі.

"Велокомісаріат – структура, що буде перевіряти наявність світлових приладів, світловідбиваючих елементів та шоломів (у дітей) під час нічних заїздів. Зважаючи на те, що учасники заїздів часто ігноруюють власну безпеку під час групових катань і не використовуюють ліхтарики, ми вирішили організувати команду велокомісарів, що слідкуватимеме за цим. Це крихітний крок аби підвищити культуру велосипедистів і продемонструвати ужгородській спільноті, що ми, громада велосипедистів – свідомі люди і зацікавлені в тому аби велосипедний рух розвивався", – розповіла нам Віта Мунчак.

За її словами, у Велокомісаріаті працюватимуть як волонтери, так і частина постійних учасників найт райду, які разом з Ретро Байк з 2009 року і знають всі тонкощі таких групових катань.

"Спочатку буде 8 велокомісарів. Подивимось, як реагуватимуть люди… Але хоча б вже задумаються над тим, щоб пятирічним дітям давати шоломи і купити ліхтарик, ціна якого від 20 грн. Здавалося б, недорого, але більшість ігнорує цю вимогу", – додала Віта.

Нагадаємо, що нещодавно, 4 липня в Ужгороді відбувся черговий колективний Night Ride. А 26 липня Ужгород передасть естафету та досвід Мукачеву, де за підтримки Ретро Байк та місцевих велоактивістів спробують провести перший пробний Night Ride.

Varosh.com.ua

0 #