Новини

SZIGET став “Кращим фестивалем Європи”

30 Січня 2015 2 969

Фестиваль став кращим за версією European Festival Awards.

– Дякуючи всім своїм прихильникам Sziget відновив свій "золотий” титул після минулої перемоги у 2012 році. Інші фестивалі, організовані компанією Sziget Cultural Management – VOLT, Balaton Sound та B.my.Lake – також увійшли до 10-ки лідерів у своїх категоріях, – кажуть організатори фестивалю.

Найкращі у 2014 році музичні фестивалі Європи, виконавці та промоутери були оприлюднені на 6-й щорічній церемонії нагород European Festival Awards, що пройшла у місті Гронінген, Нідерланди, відкриваючи відому музичну конференцію Eurosonic Noorderslag. Переможці у 13 категоріях були визначені шляхом поєднання відкритого голосування і голосів журі EFA, складеного із журналістів, букінг-агентів і організаторів фестивалів, які дали 25 % голосів у фінальному підбитті підсумків. Було зібрано 1,2 мільйони відгуків з 35 країн по всьому світу, що склало удвічі більше, ніж минулого року і довело, що любов до фестивалів продовжує зростати на всьому континенті.

Sziget стартував у далекому 1993 році із зустрічі невеликої компанії друзів, які мріяли про великий фестиваль. Минув 21 рік і Острів Свободи вперше за свою історію привернув увагу рекордної кількості людей – 415 000. Всі перепустки були розпродані вже до початку фестивалю, а в День 3 на острові було зафіксовано аншлаг у 85 000! Саме в цей день на Sziget виступав Stromae – "Кращий новий артист" ("Best Newcomer Artist") за визнанням European Festival Awards цього року. Sziget 2014 – тимчасова республіка з власними правилами та цінностями, власним суспільством, власним паспортом, на віддаленій території зеленого острова в оточенні великого мегаполіса – гостинно прийняв фанів з 87 країн та виконавців з 41 країни світу.

Sziget 2015 відбудеться в Будапешті 10-17 серпня, на більш ніж 50 майданчиках. Перші оголошені імена лайн-апу: Alt-J, Florence and the Machine, Jamie Woon, Blasterjaxx, José Gonzalez, Fauve, The Subways, Babylon Circus, Kadebostany і AWOLNATION. Завдяки цікавій акції і особливо низьким цінам для "ранніх пташок" 10% квитків на фестиваль було розпродано в перший день. Чудовий рік вже позаду, але команда Острова Свободи знову готова показати всім, чому Sziget – місце №1 для літнього відпочинку.

Сьогодні Sziget 2015 оголошує тендер Art Of Freedom на створення вражаючих інсталяцій для Острова Свободи і пропонує взяти участь українським митцям і художнім групам! Найкращі ідеї вуличних інсталяцій і концепти нових витворів мистецтва будуть втілені у життя на цьогорічному фестивалі. Умови тендеру і детальну інформацію шукайте тут: www.szigetfestival.com/_/info/art_of_freedom. Дедлайн подачі заявок – 10 березня.

З типами квитків та цінами можна ознайомитися тут: http://szigetfestival.com.ua/tickets

0 #