Новини

Night Run в Ужгороді: запали свою ніч

9 Жовтня 2013 3 157

Популяризацію спортивного та здорового способу життя неможливо і нерозумно розцінювати як "попсу". Навпаки, краще підхопити таку модну тенденцію і не збиватися з неї.

Кілька днів тому ужгородці офіційно закрили велосипедний сезон 2013 останнім масовим заїздом вулицями міста. Не за горами гірськолижній сезон і кожен снігозалежний починає гострити канти на лижах та сноубордах. Для того, щоб у проміжку між колесами та дошками не назбиралось кілька зайвих калорій, ужгородці Віта Мунчак, Валерій Митейко і Федір Шандор, надихнувшись європейським досвідом, вирішили створити і популяризувати ще одну здорову течію під назвою "Night Run".

Цієї неділі, 13 жовтня, о 19:00 відбудеться тестовий нічний забіг, для того щоб визначити, як люди відреагують на такий вид дозвілля, адже бігуни для наших країв, досить рідкісне явище. Ідея "Night Run" має на меті перерости з часом в running club – звичне для Європи та найбільших міст СНД утворення. З іншого боку, організатори мають на меті акцентувати увагу на тому, що вулицям міста потрібна допомога не лише з точки зору автомобілістів або ж велосипедистів, а й пішоходів та бігунів. 

Маршрут забігу добре знайомий тим, хто сидів за партами центрових шкіл (ЗОШ № 1, 3, 5 і т.д.). Збори спортсменів відбудуться на площі Театральній, де матиме місце старт. Далі ужгородцям запропонують пробігти через Київську набережну, міст Масарика, набережну Незалежності, вулиці Корзо та Волошина і фінішувати біля Театру ляльок пробігши пасаж Баті.

Протяжність такого кола складе приблизно 2,5 км – не мало і не багато. Організатори, складаючи маршрут, відштовхувалися від того, щоб він був зручним для більшості охочих його пробігти. Забіг почнеться з реєстрації учасників, кожен з яких отримає спеціальну наклейку з номером. Бігуни будуть по можливості забезпечені водою, а на фініші всіх чекатиме розіграш приємних призів, основним з яких будуть бігові кросівки.

Бігтимуть ужгородці під слоганом "Light Your Night", тобто "запали свою ніч". Учасників просять з’явитися з якомога більшою кількістю різноманітних світлячків, ліхтариків, світловідбиваючих елементів та яскравих речей у власному арсеналі, для того, щоб розфарбувати наші темні вулиці і зробити "Night Run" безпечними.

Олександр Кіпа, Varosh

Фото з мережі

0 #