Новини

На Закарпатті вже зацвіла сакура і очікують на туристів

20 Березня 2014 3 783

Тож сезон селфі біля сакури та фотосесії дівчат – відкритий.

Що цікаво, дерево, яке ми фотографували на вулиці Федорова у Мукачеві, вже цвіло цьогоріч взимку за аномальної погоди. Тоді багато туристів та містян з азартом приходили до нього, аби сфотографуватися. Після чергового різкого похолодання були побоювання, що дерево загине, але кілька днів тому – зацвіло. 

До слова, минулого року сакури почали цвісти майже на місяць пізніше. Туристи ж зазвичай приїздять до Закарпаття на травневі, але цього року, вочевидь, сезон можна відкривати вже. 

Тим паче, що в Ужгороді є найбільша в Європі алея сакур, яка простягається набережною вздовж річки Уж. За легендою перші саджанці японської вишні потрапили до обласного центру Закарпаття через Мукачево. Їх везли у подарунок австрійському імператору Францу-Йосипу І. Але коли посланці зупинилися на ночівлю, екзотичний подарунок поцупили не відомі та продали їх в Ужгороді. Якщо ж говорити про більш офіційні дані, то екзотичні дерева завезли до Ужгорода у 1923 році, коли родбудовували район Галагов. Це була досить складна болотиста місцевість, на якій не приживалося багато рослин, а от для сакури клімат підійшов бездоганно.

До речі, на Закарпатті цвітуть не тільки сакури.

Varosh

0 #