Новини

На відкритій лекції PROURBE готували людей, здатних сприймати архітектурну

21 Квітня 2013 1 926

Ужгородський архітектор Ігор Броді відкрив цикл лекцій, присвячених міському середовищу доповіддю на тему "Архітектура як мистецтво".

На першій зустрічі йшлося про архітектуру як складне, дороге та багатогранне мистецтво. Лектор наголошував на тому, що було б прекрасно розвинути у людей звичку думати у правильному руслі.

– Архітектура – це мати усіх мистецтв. Цьому твердженню є просте та логічне пояснення – в часи, коли не існувало інтернету та засобів масової інформації, ідеї влади та релігії можна було донести до людей саме за допомогою будівель. Через велич церков та палаців можна було підкреслити значимість правителів та релігійних лідерів. Архітектура працює з простором, вона – портрет епохи, а фасад – обличчя часу, замовника та самого архітектора, – розповів Ігор Броді.

Він наголосив на тому, що архітектура – це унікальний різновид мистецтва, адже вона – не миттєвий акт, а тривале матеріальне втілення потреб та ідей.

– Архітектура випромінюватиме своє послання десятиріччями. Якщо вам не подобається кіно – ви не підете його дивитися до кінотеатру, не подобаються картини – ви не підете на виставку, втім міське середовище та все, що у ньому відбувається, справа набагато тонша, адже бачити його будуть всі. Місто – середовище, яке створене людиною – у кожного явища є автор: у прекрасного парку, у гарної будівлі, у кинутого недопалку, у розбитого тротуару, – каже архітектор.

Організатори лекцій прагнуть підготувати людей, здатних грамотно сприймати архітектуру та уважніше ставитися до міського середовища як такого.

Про наступні лекції вже незабором у розділі Події.

Varosh.com.ua

0 #