Новини

Лесь Белей презентує у Києві “Книгу про ліс”

3 Лютого 2016 1 942

У вівторок, 9 лютого, в київському кнайп-клубі "Купідон" (вул. Пушкінська, 1) відбудеться презентація "Книги про ліс" Леся Белея, що вийшла у "Видавництві Старого Лева".

Під час поетичної мандрівки автор збірки та поет Вано Крюґер розкажуть, що ховає у собі ліс і залісся, про "шкідливі звички" та "голі обіди", а ще про зовсім нове і наболіле — тихе плавлення "солдатиків з живого олова" й написання "кримських меджума" ХХІ ст. Початок о 19:00. Вхід вільний.

"Ліс — це центральний символ і алегорія цієї книги, — каже Лесь. — Ми живемо в лісі, тільки в кожного свої дерева, трави та стежки. Що тут приховувати, самі ми — теж лісові тварини зі своїми ланцюгами живлення. Ця книга не є підручником з виживання, це радше, приватний природничо-поетичний атлас, нотатки мешканця лісу про ліс".

"Книга про ліс" — два дуже різних між собою, за звучанням і тематично, корпусів текстів. Недарма ж і сама книга розділена на дві частини: In Silva та Ex Silva. Перша — це мандри історіями Лісу, його стежками і звуками, символами і рефлексіями, ним породженими. Друга — це вихід за межі Лісу, у Місто, яке теж наповнене своїми символами та історіями, подекуди динамічнішими, ближчими і впізнаванішими, але так само відкритими до різних прочитань та інтерпретацій.

Придбати книгу можна за посиланням.


Читайте також:

Varosh

0 #