Новини

Громадські активісти Ужгорода оголошують мобілізацію – загальноміські збори 7 квітня

1 Квітня 2013 3 138

В Ужгороді незабаром з’явиться громадська організація, що займатиметься питаннями збереження і поступового відродження історичної частини міста.

З метою залучення якомога ширшого кола небайдужих городян, які прагнуть реальних позитивних перетворень Ужгорода, у неділю, 7 квітня, о 12-ій годині, у актовому залі Лінгвістичної гімназії відбудеться загальноміське зібрання активних та свідомих містян. ГО з робочою назвою "Міст" планує низкою практичних кроків перетворити 2013-ий на реальний, а не номінальний рік відновлення історичної спадщини. 

– Ми щодня фіксуємо на фейсбуці чи в інших соціальних мережах коментарі та пости все нових і нових людей, яких не влаштовує стан речей. Руйнування архітектурного спадку, захаращення міста рекламою, відсутність тротуарів, смітників та повний занепад інфраструктури, переповнили чашу терпіння ужгородців. На жаль, список нагальних проблем можна продовжувати ще довго, однак ми не збираємося критикувати владу, адже від цього вона все одно не почне самовіддано працювати на благо міста. Наша мета – своїми силами робити свій простір комфортним для проживання та запобігати знищенню того, що нам дороге, – розповів член громадської ради при управлінні архітектури Анатолій Купар. 

Серед запланованих заходів, зокрема, і відновлення одного з важливих старовинних фасадів в центрі міста, налагодження співпраці з Європейськими фондами, підготовка заявок для участі у грантових програмах, налагодження тісної співпраці з іншими громадськими організаціями та об’єднаннями, які опікуються вело-інфраструктурою, озелененням та іншими питаннями благоустрою обласного центру.

Небайдужих городян, які готові поділитися думками чи долучитися до відродження власного міста чекають у неділю, 7 квітня, о 12:00 в актовому залі Лінгвістичної гімназії (набережна Незалежності, 4).

Varosh.com.ua
 

0 #