Новини

Авторське закарпатське вино від Олега Скрипки з’явиться за кілька тижнів

8 Жовтня 2018 1 827

Відомий український співак, лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка зайнявся виноробством. Власне вино під назвою «Країна мрій» він створює на базі виноробного комплексу Шато Чизай, який знаходиться в урочищі Мала Гора у Берегівському районі.

Музикант сам обирав сорт винограду, брав участь у всіх етапах технологічного процесу і вже в листопаді цього року планує презентувати власний витвір поціновувачам хмільного трунку.

Вино від артиста – поки що унікальна для України річ. 2 види авторського вина – Трамінер і Розе з сорту винограду Піно Нуар з’явиться з подачі Олега Скрипки. Перша партія буде лімітована – по 5 тисяч пляшок кожного виду.

До експерименту музикант підійшов з усією відповідальністю: смакував, приглядався, вивчав. Затим прийняв рішення виготовляти вино на Закарпатті. Саме тут, за словами Скрипки, лоза не потребує додаткового поливу, коріння вбирає з землі всі поживні речовини і насичує ними грона. Клімат, кількість сонячних днів, якість ґрунту, гарна команда для співпраці та чимало інших факторів ідеально підійшли для реалізації давньої ідеї.

– Я зупинився на білому Трамінер – сорт відомий в Україні, але не такий поширений, як Ріслінг чи Совіньйон. А ще мені захотілося, щоб було добре рожеве вино, тому що воно вишукане. Українці тільки відкривають ці вина. Вони підходять на всі випадки життя – і ввечері і в обід, взимку і влітку, чоловікам і жінкам. Вино – це також мистецтво. Нам необхідно привити українцям культуру винопиття, – запевнив під час одного з візитів на Закарпаття новоспечений винороб.

Скрипка настільки проникся справою, що особисто, хоча й під наглядом фахівців комплексу Шато Чизай, відбирав найбільш якісні грона. Спеціальну культуру дріжджів привіз аж із Франції. У подальшому навіть планує влаштувати мелодійний супровід для живих мікроорганізмів, що відповідають за бродіння вина. Назва також музична. «Країна мрій» – давня пісня гурту «ВВ», якій цьогоріч виповнюється 30 років. Вона уособлює Україну – сонячну, багату і щасливу. І якісне вишукане вино – один із символічних її компонентів.

Після презентації та дегустації у Києві, яка запланована на листопад, вино від Олега Скрипки вирушить в тур Україною. Перша партія напою братиме участь у найрізноманітніших виставках і фестивалях. Купити вино можна буде через мережу Інтернет, також воно реалізовуватиметься в Шато Чизай, ресторанах і спеціалізованих бутиках.

Лариса Липкань, Varosh

Фото: Сергій Гудак

0 #