Мода - Архів

Teddy від Петри Магдинець: іграшки з дитинства

11 Грудня 2013 7 560

Ведмедики Teddy вже давно підкорили світ своєю простотою та якістю. Вироби ужгородської майстрині Петри Магдинець сміливо можуть претендувати на те саме – вони красиві, стильні, з натуральної тканини, та ще і в одному екземлярі кожен. Петра займається виготовленням іграшкових ведмедиків вже кілька років.

Коли ми навідалися до дівчини додому, були зачаровані: ціла "армія" неймовірно милих іграшок, розмаїття тканин, складених за кольорами, невластивий творчим людям порядок в кімнаті і відчуття, ніби тут твориться казка. Далі пряма мова.

Ведмедики завжди були моїми улюбленими іграшками, я їх з дитинства збирала – зараз в мене вдома дуже багато Teddy. Згодом вирішила створити щось схоже, але власне. Спочатку навчилася працювати за швейною машинкою, потім були перші спроби створення іграшок – більшість з них ставали подарунками друзям. З того часу минуло вже майже три роки. Як тільки я почала більш серйозно займатися виготовленням іграшок, здавала у магазини під реалізацію. Але зараз мені це вже не потрібно – про ведмедиків багато хто знає, цікавиться (деякі мої іграшки зараз у Москві, Києві), а тому немає необхідності реалізовувати їх через посередників. До того ж, були неприємні випадки: я дізнавалася, що в магазинах мої іграшки продають у 2,5 рази дорожче.

Якщо чесно, то до вигляду ведмедиків, якими вони є зараз, я йшла доволі довго – завжди щось змінювала, виправляла. Спочатку вони були невеличкими (близько 15 см у висоту) – я їх збільшила, потім вони виявилися занадто худими і я їх зробила дещо повнішими. Проте "худі" іграшки залишилися і після невеличкої трансформації стали котами. Цікаво, що попит на іграшки сезонний – влітку частіше купують котиків, а взимку чи восени – ведмедиків.

Крім ведмедів і котів, можу шити й інше – подушки або декорації на свята. Проте робота декоратором мене не дуже приваблює – там більше стресу і біганини, а я люблю сидіти вдома і спокійно, не поспішаючи, щось творити. А ще не люблю замовлень без смаку: інколи люди просять щось зробити, а в результаті тільки здивовано питають, чому я не начепила більше стрічок чи блискіток. Я вважаю, що у всьому, що робиться руками, повинен бути смак.

Технологія виготовлення такої іграшки проста: спочатку роблю викрійку, зшиваю, потім наповнюю синтепоном. Після цього пришиваю і набиваю носик, роблю очі і переходжу до оздоблення – створення одягу і аксесуарів (взуття, сумочки, окуляри, шарфики, шапочки), пришивання хвостика.

Заготовки, тобто "голих" ведмедиків, я шию заздалегідь, бо часто бувають термінові замовлення – скажімо, зробити іграшку до сьогоднішнього вечора. Тоді мені залишається тільки оздобити і одягнути ведмедика. Загалом для того, щоб створити пару ведмедиків, мені потрібен цілий робочий день – приблизно від 9 ранку до 6 вечора.

Гадаю, якби не мій чоловік, я може б уже цим і не займалась. Едік постійно мене підтримує, коли в мене опускаються руки, каже: "В тебе ж так гарно виходить!". Буває таке, що я не встигаю із замовленням – він мені допомагає, або ж приходить з повними пакетами тканини для ведмедиків. (ред. – сміється) Тому це ще одна причина, з якої я займаюся виготовленням іграшок. А взагалі, я не планую зупинятися – в майбутньому планую відкрити власний магазинчик.

На створення моїх ведмедів мене надихнули іграшкові Teddy. Зараз же, аби не стояти на місці, постійно у пошуку нових та цікавих ідей. Мені здається, натхнення в цій справі дуже важливе – в хенд-мейді важко що-небудь скопіювати, тут треба надихатися та інтерпретувати.


Замовити іграшки від Петри Магдинець можна за посиланням.

Катя Брижань

Фото Маріана Логойди та з особистого архіву Петри

0 #