Мода - Архів

ТОП-10 найпопулярніших серіалів 90-их. Частина І

22 Квітня 2013 9 607

Хороші фільми, як і книжки – западають у душу надовго. Навіть через десять років можна згадати, здавалося б, дрібненькі деталі і пореготати з друзями, згадуючи, скажімо "нічний дожор" від прибульця з Мелькаку або й пригоди чарівної, зухвалої та сексуальної Зени – принцеси-воїна.

Ми обрали десять найпопулярніших серіалів 90-их, які точно дивилися усі. А тим хто не дивився, радино терміново рятувати ситуацію. 

#1

Американська комедія "Альф". У головних ролях: Макс Райт, Енн Шедін, Андреа Елсон. Насолоджувалися фільмом аж сто дві серії по двадцять одній хвилині. Кіно показане у вісімдесяти країнах світу.

Для тих, хто забув – Альф – прибулець з планети Мельмак, якого прихистила у себе родина Теннерів. Він самозакоханий, капризний, жадібний, грубіян і воркотун. І що найголовніше – страшний ненажера.

Як би Альф не любив свою нову родину: Віллі, Кейт, Лінн та Браяна, найбільшим його улюбленцем був кіт Лакі, якого той постійно намагався зжерти, бо вважав делікатесом.

#2

Американський серіал "Друзі". Саме він визнаний одним з кращих комедійних серіалів в історії американского телебачення. Стрічка отримала шість премій "Еммі" та "Золотий глобус".

Загалом було відзнято десять сезонів, дії переважно відбувалися на Нью-Йорському Манхеттені. У головних ролях: Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Ліза Кудроу, Метт Леблан, Меттью Перрі та Девід Швіммер.

#3

На третій сходинці американський молодіжний серіал про близнюків Уолшів "Район Беверлі Хілз". Це кіно не лише про життя "золотої молоді", як може здатися на перший погляд, у фільмі часто піднімають важливі соціальні проблеми: алкоголізм, права сексуальних меншин, насилля, булімія, рання вагітність і т.д.

У 1992 у США та Німеччині навіть вийшов друком офіційний журнал "Беверлі Хілз". Також випускалися ляльки акторів та 12 романів за мотивами перших трьох сезонів. 

#4

Звісно, глядачі "Беверлі Хілз" підросли і "пересіли" на "Район Мелроуз". Продюсували кіно ті самі хлопці, що й попередній серіал: Аарон Спеллінг та Даррен Стар.

Чи не найбільшою візитівкою "Мелроузу" були відверті сексуальні сцени та участь у зйомках серіалу Хізер Локлір, що вже встигла підкорити глядача через "Династію".

Майже усі герої серіалу стрибали у ліжко та з ліжка один одного, зраджували, брехали, веселилися та одружувалися по сім разів.

Втім, чого не зробиш заради гонорару. Пліткують, що лише Хізер Локлір за епізод отримувала таку зарплатню, що можна було запустити новий проект.

#5

"Баффі — винищувачка вампірів" з Сарою Мішель Геллар довго не давала нікому спокою. Фільм нарахував аж вісім сезонів і розповідав про дівчинку, що володіла надлюдською силою.

Цікаво те, що на роль Баффі кастингували й таких красунь, як Кеті Холмс та Сельму Блер. Утім, Сара Мішель Гелар виявилася переконливішою.

#6

Неймовірно звабливу "Зену – королеву воїнів" добре пам’ятають і чоловіки, і жінки. Втім, усі по своїм причинам.

Серіал – спільний проект американців та новозеландців – складається з ста тридцяти чотирьох серій і налічує шість сезонів.

На честь головної героїні серіалу у 2003 році назвали карликову планету, випустили кілька книг, ігор та мультисеріал.

#7

Друг та коханець Зени – "Геркулес" і серіал про нього на сьомій сходинці. У ньому вдало інтерпретують давньогрецькі міфи про Геракла.

Самому серіалу передувало кілька пілотних фільмів: "Геракл і жінки амазонки", "Геракл і втрачене королівство", "Геракл і вогняний круг", "Геракл у царстві мертвих", "Геракл і лабіринт Мінотавра". 

#8

Американський науково-фантастичний серіал "Х-файли" з Девідом Духовни та Джилліан Андерсон – класика 90-их. Агенти ФБР Малдер і Скаллі спеціалізуються на химерних справах та заплутаних історіях. Вони вірять в існування інопланетного життя та паранормальні явища.

На основі серіалу було знято два повнометражних фільма, а найпопулярніші салогани серіалу ще й досі гуляють світом. Наприклад, "Істина десь поряд", "Не довіряй нікому", "Вибачення – краща політика", "Брехня веде до правди" та "День пройшов без подій".

Цікаво й те, що номер телефона агента Малдера у серіалі — 555-0199 використовулали у фільмі "Краса по-американськи". Також його Аль Пачино надиктовує Расселові Кроу у "Інсайдері". Пояснення просте – у Штатах немає номерів, що починаються на 555.

#9

Сучасний інтернет-мем та супергерой 90-их Чак Норріс досяг найвищого рівня у своїй акторській кар’єрі завдяки головній ролі в американському серіалі "Уокер Теххаський рейнджер".

У фільмі Чак Норріс один з останніх героїв старого Заходу. Він відчайдушно бореться з порушниками закону та ризикує власним життям заради скривджених.

#10

"Рятувальники Малібу", без сумніву, прекрасний американський серіал. Втім, 99,9% чоловіків дивилися його, певно що, лише через розкішні форми Памели Андерсон.

Менше з тим, головне, що у Книзі рекордів Гіннеса цей серіал значиться, як найпопулярніший. Його переглянуло більше, ніж мільярд глядачів.

Varosh.com.ua

Фото з мережі 

0 #