Мода - Архів

Демократичний тренд – секонд-хенд

31 Березня 2013 9 341

Сумні вісті з парламенту про чергове обговорення можливості заборони секонд-хендів в Україні налаштували нас на більш уважне та трепетне ставлення до них.

Для певної категорії наших співгромадян точки продажу одягу б/у – єдина можливість оновлювати свій гардероб, а для апологетів вуличної моди – невід’ємна світоглядна складова. Раціональний підхід більшості молодих модників до формування свого гардеробу допомагає і встигати за тенденціями і не заганяти себе в особисту фінансову кризу.

Перевірена світом аксіома – виглядати дорого – не означає вдягатися дорого, працює за принципом математичного рівняння з кількома невідомими: щоб отримати результат – достатньо одного дорогого елементу в ансамблі. Більшість фешоністів розділяють думку, що цей визначальний елемент – взуття, втім, образоутворюючим акцентом цілком може бути і верхній одяг.

Ми вирішили перевірити, наскільки реально сконструювати лук за 100 гривень в ужгородських секонд-хендах. У ролі шукачів трикотажних та шкіряних скарбів виступили знавці цієї справи та сталкери зі стажем Габріела та Стас. Вони обійшли кілька локацій, включаючи секонд-хенд на "П’яномубазарі", втім зрештою зупинилися на магазині "Одяг з Європи" на вул. Минайській, 16.

Габріела, 17 років: "Мій гардероб складається на 50% з речей з секонд-хенду, решту купую за кордоном і меншу частину – в магазинах Ужгорода. Якщо обирати один пристойний елемент одягу, то це – взуття, з хорошими туфлями будь-що виглядає добре".

Стас, 20 років: "Знайти хороші речі за помірні гроші в Ужгороді не дуже легко, в секонд-хендах можна натрапити на бренди, які в Україні не представлені взагалі. Платити багато за футболки або сорочки не бачу сенсу, адже все це можна знайти в секондах. Якщо купую щось дороге у звичайних магазинах, то це, як правило, щось суттєве, наприклад – зимова куртка".

Стас та Габріела спробували сконструювати вінтажні луки, підбираючи речі в б/у скарбах з Європи.

Лук №1

На Габріелі:

Лук №2

На Габріелі:

На Стасі:

Маючи 100 гривень та трохи смаку і фантазії цілком можливо підібрати вбрання, а секонд-хенди – далеко не завжди опція для малозабезпечених людей, це простір для реалізації своїх ідей та платформа для експериментів зі стилем.

Вікторія Рижова, спеціально для Varosh.com.ua

Фото: Віктор Дьомін

0 #