Мода - Архів

Блокноти для натхнення від Каті Тенгеричаник

21 Жовтня 2014 7 748

Записники сьогодні є чимось на зразок культу – в них малюють, записують вірші, нотують лекції тощо. Зараз майже не залишилося професії, представники якої не потребують блокнота. Цікаво те, що сучасні люди вже не задовольняються стандартними китайськими блокнотами із зображеннями автомобілів, песиків чи Джесіки Альби, надаючи перевагу більш якісним та креативним варіантам. А відповідно до законів бізнесу, при зростанні попиту зростає і пропозиція.

Сьогодні ми хочемо познайомити вас із дівчиною, чиє творче життя пов’язане із виготовленням блокнотів, – Катею Тенгеричаник. Її блокноти стильні, кольорові і дуже дівчачі. Однак про все по черзі. Далі – пряма мова.


Перші кроки


За освітою я графічний дизайнер – закінчила коледж мистецтв ім. Ерделі та Закарпатський Художній Інститут. А от створенням чогось своїми руками я займаюся порівняно нещодавно – близько 2 років. Перший свій виріб я пам’ятаю дуже добре: це була лаконічна скринька, обтягнута ніжним текстилем із квітковим орнаментом. Її я виготовила в подарунок подрузі.

Пізніше я зробила схожі подарунки й іншим друзям, а вже згодом у мене почали з’являтися замовлення: друзі й знайомі просили виготовити блокнот, фотоальбом чи шкатулку і для своїх друзів.

На жаль, я не знаю точної кількості своїх виробів, але можу сказати, що за ці 2 роки я зробила приблизно 20 блокнотів, трішки менше шкатулок і фотоальбомів, виготовила кілька книг привітань. До речі, собі блокнот я поки що так і не зробила.


Про процес виготовлення блокнотів


На створення блокноту в мене йде орієнтовно 1-2 дні. При виготовленні записника я застосовую технологію компонування книги: нарізаю папір, зшиваю блоки, склеюю їх, а коли серединка готова, роблю обкладинку. Перш за все я вирізаю з картону три елементи обкладинки – передню й задню частини і форзац. Після цього приклеюю до картону синтепон (щоб обкладинка була м’якою) і обтягую тканиною. А вже потім переходжу до мого улюбленого етапу створення записника – його декорування за допомогою мережива, металевих прикрас, різноманітних закладок. І вже після цього блокнот вирушає до свого власника.

Найбільше я люблю створювати блокноти для дівчат: по-перше, тому, що мені, як дівчині, легко зрозуміти бажання замовниць, а по-друге, я обожнюю працювати із квітковими принтами, мереживом, тканинами пастельних кольорів.


Про натхнення


У своїй роботі я люблю усе: і процес виготовлення виробів, і реакцію людей на них. Дуже тішить, коли мої фотоальбоми допомагають людям мислити творчо, оформлюючи їх, вклеюючи фотографії і створюючи надписи до них, коли люди користуються блокнотами, вписують туди важливі речі. Однак багато друзів, котрі мають мої блокноти, зізнаються: вони настільки їм подобаються, що в них навіть шкода щось записувати.

На роботу мене надихає можливість творити із якісних та красивих тканин та паперу. Крім того, я часто надихаюся можливістю створити блокнот для цікавої і творчої людини – для юного перукаря чи талановитого фотографа.


Придбати блокноти від Каті Тенгеричаник можна на сторінках у соціальних мережах facebook та vk.


Катя Брижань, Varosh
Фото: Маріана Логойди

0 #