Життя

Т-Стиль: якісний текстиль, що створює інтер’єр

23 Листопада 2014 7 834

Всі, хто коли-небудь обирали штори для свого дому, давно переконалися, що найкращими місцями для цього є текстильні салони "Т-Стиль" в Ужгороді. Але мало кому відомо, що салон декілька років тому створив власну колекцію інтер'єрних тканин, які сьогодні купують по всій країні.

"Т-Стиль" постійно бере участь у міжнародних виставках. А у січні 2015 року поїде представляти свою колекцію на наймасштабнішу – HEIMTEX, що проходитиме у Німеччині, у місті Франкфурт-на-Майні.

Власниця текстильного салону Олена Талапа, розповіла нам про те, з чого усе починалося і що вдалося вибудувати за 10 років непростої, але надзвичайно цікавої роботи.  Далі пряма мова.


Як все починалося


Ніколи не думала, що все буде саме так, як сьогодні. Колись я навіть і не мріяла, що ми матимемо в Ужгороді 4 магазини. 10 років тому, коли я вішала у себе вдома після ремонту тюль, який пошила сама – то не повірила б ніколи, що колись буду професійно займатися цією справою. Сталося все дуже поступово. Почалося усе з маленького відділу в універмазі "Албіон" , що на "П’яному" базарі. Ми продавали вже готові занавіски з Польщі та деякі ті, що шила я. Були також рушники та постільна білизна.

Як все потім переросло у справу життя, важко сказати. У той час люди просили щось нове, рекомендували знайомим, і ми постійно розширювали асортимент. Потім почали малювати ескізи, за якими шили штори в індивідуальні інтер’єри, надавали послуги з монтажу та навішування штор на вікно. Так усе і закрутилося. Взяли в банку кредит, спочатку відкрили свій перший власний магазин, потім другий…

У 2001-2003 роках почали з’являтися перші колекції інтер’єрних тканин – схожі на ті, які ми бачимо у сьогоднішньому вигляді. З салону почали зникати рулони тканин, а на заміну їм прийшли гарні взірці, каталоги. Тканини почали пропонуватися одразу з компаньйонами: до штор підібрана оббивка, тканина на декоративні подушки, покривала… Це надзвичайно покращило пропозицію, дозволило створювати різноманітні та завершені інтер’єри.

Мені важко сказати, скільки я витратила на самоосвіту. Інформації раніше було не так багато, як сьогодні, тож доводилося навіть у Москву їздити за потрібними підручниками. За ними я вчилася, як шити штори та багато іншого. Вивчала все на власних помилках та досягненнях. Потім було навчання в Закарпатському Художньому Інституті на факультеті дизайну інтер’єру. Коли я сьогодні згадую про це, то навіть не знаю чи наважилася б розпочати цей шлях спочатку. Він був дуже непростим. (ред. – посміхається)

Багато чого доводилось виконувати самотужки. Одночасно я була і дизайнером, і швачкою, і менеджером… Монтували з чоловіком карнизи ввечері після роботи. Працювали цілодобово. Через якийсь час я зрозуміла, що сама вже не можу впоратися з тією кількістю замовлень, яка була, тож почала розширювати колектив. З нами почали працювати молоді дизайнери, монтажники, професійні швачки, ми створили власне ательє. Було надзвичайно важко навчити людей своїй справі, адже жоден ВУЗ не випускає працівників з подібною професією. Довелось дізнатися, що таке людська заздрість, зрада, обман. Були моменти, коли хотілося усе кинути, опускалися руки…

Але здебільшого мені таланило на хороших і професійних людей. Кожен з них приніс у мою справу щось нове та корисне. Хтось шив краще, хтось дизайнував, хтось обслуговував. Це дуже велике щастя знайти потрібних і вірних людей. Багато хто зі мною поруч з часу заснування "Т-Стиль".

Завдяки злагодженій роботі нашого колективу, професіоналізму кожного, наші салони відрізняються від інших тим, що ми працюємо з багатьма фабриками без посередників і замовляємо тканини за власним дизайном. У нас є свої ексклюзивні колекції. Через спеціальні умови від постачальників ми пропонуємо значно нижчі ціни, ніж у конкурентів.

Щороку з нашою авторською колекцією тканин ми беремо участь у профільних міжнародних виставках. Нас добре знають не тільки в Україні, а і за її межами. Нашу авторську колекцію дуже добре знають у всіх містах України. Тканини з неї безпосередньо замовляють інші салони.

Велика кількість тканин є у нас в наявності на складі в Ужгороді. Це дозволяє значно пришвидшити термін виконання замовлень.

В усіх наших салонах тривалий час працюють люди, які добре знають свою справу. Тому клієнти можуть бути спокійні, що з ними працюють справжні професіонали. Кожне замовлення не залишається без мого контролю, я намагаюсь особисто виїжджати до кожного клієнта, сама виконую заміри. Зі мною працюють молоді, але вже дуже досвідчені професійні дизайнери, які сповнені свіжими ідеями, творчістю та креативом.

Наша велика перевага – власне ательє. Швачки, які працюють з нами, мають вже дуже великий досвід роботи. Дизайнери контролюють процес від ескізу до того моменту, коли замовлення потрапить на вікно клієнта.

Декілька років тому було відкрито магазин стокових шторних тканин на ринку, що на вулиці Краснодонців. Там можна знайти тканини з колекцій попередніх років за дуже демократичною ціною. Є велика кількість готових занавісок, ціна за які не перевищує 500 гривень за комплект.


Власні колекції


Будь-який дизайн тканини починається з малюнку форматом 60х60. Потім малюнок переноситься у спеціальну комп’ютерну програму. Ми виконуємо цей ескіз самостійно, замовляємо або купуємо його у якоїсь дизайн-студії. Італійської чи бельгійської, наприклад. Це досить популярна річ, а тому один і той самий малюнок часто можна зустріти і на текстилі, і на шпалерах. До речі, в таких італійських студіях працює велика кількість художників з України.

Потім виконується пробний взірець на тканині. Вносяться необхідні корективи, уточнюється колір. Підбирається основа, на якій малюнок буде виконано. Часто буває, що пророблена велика робота від розробки ескізу до реалізації, а отриманий майже шедевр виходить занадто дорогим для українського ринку. Тоді починаємо здешевлювати основу, шукати альтернативу.

Сьогодні нашу колекцію тканин замовляють у багатьох містах країни. Але, звісно, цьому передував непростий шлях. Спершу з презентацією перших взірців ми об’їздили Україну від Ужгорода до Луганська, від Києва і до Криму. Не завжди нас радісно зустрічали, але ми не розчаровувалися і працювали. І нам вдалося.


Виставка у Франкфурті


14-17 січня наступного року ми братимемо участь у головному текстильному заході світового масштабу. Виставка HEIMTEX 2015 проходитиме у Німеччині, у Франкфурті-на-Майні. Там ми представимо нашу власну колекцію інтер’єрних тканин, яку ми створили з урахуванням останніх світових тенденцій. Це найбільша виставка у світі. Щороку її відвідують мільйони людей від Австралії до Америки.

У колекції, що ми веземо до Німеччини, багато тканин в класичному стилі, у стилі французького провансу, універсальних тканин, льону та оксамиту. Вони гарно виглядають в інтер’єрних комбінаціях та всі є високої якості. Тож сподіваємося гідно представити Україну.


Контакти

Varosh
Фото: Олександр Смутко

0 #