Життя

Свій Greenwich: якісний та смачний лаунж в Мукачеві

20 Лютого 2013 13 792

Нещодавно, однієї з лютневих субот, яка дуже нагадувала вже весняну, ми завітали до лаунж-бару Greenwich на обід.

Це перший з принадних закладів Мукачева, який вам трапиться дорогою до центру міста, якщо рухатиметесь трасою Київ-Чоп зі Сходу. Водночас, нема гарантій, що ви знайдете деінде в місті кращий лаунж.

Першою нас зустріла в закладі дівчина Ксенія, яка працює тут керуючою закладу. Вона нам і розповіла усе.

«Ми відкрилися 16 квітня 2011 року. З цього дня, навіть раніше, я тут працюю», – почала Ксенія.

Ідея закладу та інтер’єру, каже дівчина, належить власнику Юрію. Разом з ним та головним кухарем вони і керують у ресторані, і саме від них залежить його розвиток.

За менш як два роки у «Greenwich» з’явилася літня тераса, яка взимку використовується як зимовий сад, а також кухня барбекю.

«Ми єдині на Закарпатті використовуємо технологію BigGreenEgg для приготування барбекю. Також ми готуємо класичні страви європейської кухні. Пробували дещо з українських страв, але не пішло. Також відмовилися від бізнес-ланчів. Принаймні, поки», – розповідає Ксенія.

Головний на кухні у «Greenwich» – 25-річний кухар, який уже встиг попрацювати у провідних закладах міста та столичних ресторанах. Разом з ним склали меню нашого обіду – з фірмових страв закладу.

Поки вони готувалися, ми продовжили розмову з Ксенією. До речі, саме вона підбирає музику для закладу.

«Закупки продуктів ми робимо кожен день. За це у нас відповідає окрема людина. У нас фактично нема заморозки. Усе тільки свіже», – запевняє Ксенія.

Уже незабаром шеф-кухар приносить перші з замовлених страви. Куштуємо.

Фірмовий салат Greenwich

Гусяча печінка з карамелізованими яблуками під соусом маракуйя

«Ми також практикуємо приготування їжі з собою, а також доставку будь-якої страви з меню за умови замовлення від 100 гривень», – продовжує дівчина.

У «Greenwich» постійно експериментують з стравами та оновлюють меню – частково щотижня і кардинально раз на три місяці.

«Нещодавно ми оновили барбекю-меню. Напередодні 8 березня плануємо кардинально змінити меню та підготувати кулінарний сюрприз усім жінкам», – розповіла про плани управляюча закладом та запросила скуштувати нові страви від шеф-кухаря. Їмо.

Спагетті карбонара

Гусяча грудка зі спаржею під соусом маракуйя

«Взагалі, ми готові виконати будь-яке кулінарне замовлення клієнта, навіть якщо цієї страви нема у нас в меню. Єдине, якщо нас попередять бодай за два дні», – запевняє дівчина.

Хоч повноцінний Catering у них ще тільки в планах, команда «Greenwich» вже кілька разів виїздила з кухнею на різні заходи – і фестивалі, і закриті вечірки. Бенкети проводять і в закладі.

«У нас постійно є люди: у вихідні дні – це переважно сім’ї, будні дні та вечори – молодь. Ми заклад вище середнього класу, хоча ціни у нас не вищі, ніж у решти в місті», – додає Ксенія.

Тоді вже доходить справа до десерту. Куштуємо його.

Австрійський шоколадний торт Захер

Французький бісквіт Фундант

Ммм, клас.

Хто наступний за нашим маршрутом?)

Адреса: Мукачево, вул. Данила Галицького 41а/2

Антон Савченко, для Varosh.com.ua

0 #