Життя

Smart Design: хороший смак в дизайні інтер’єру

22 Квітня 2015 6 559

Нещодавно ми познайомилися з трьома молодими, талановитими та дуже позитивними дизайнерами зі студії "Smart Design". Виявилося, що кілька тижнів тому вони відкрили свій перший офіс на вулиці Фединця. Перший за 9 років натхненної роботи та існування студії.

Розповімо вам про усе по-порядку. Лідером компанії є тендітна та дуже приємна дівчина – Наталія. Спочатку вона здобула економічну освіту, а вже потім зрозуміла, що її покликання – дизайн, і закінчила Московську академічну школу дизайну.

– Коли ми закінчуємо школу, за нас більше вирішують батьки. Тому я вивчилася на економіста, навіть трохи попрацювала, але за короткий час відчула, що це зовсім не моє. Мене завжди вабило щось пов’язане з творчістю. Рішення змінити професію далося легко. Закінчивши школу дизайну і попрацювавши деякий час в цій сфері в Москві, а потім вирішила повернутися до Ужгорода, – каже Наталія.

Найкраща реклама у цій сфері – це "сарафанне радіо", такий собі бізнес за рекомендацією. Задоволені клієнти радять послуги своїм друзям, колегам та знайомим. Тому дизайнеру ніколи не доводилося шукати клієнтів.

Пізніше Сергій, брат Наталії, пройшов навчання з 3D-моделювання та приєднався до сестри. Згодом долучився і чоловік Наталії – теж Сергій. Тому сильною стороною Smart Design є не просто команда, а сімейний підряд.

Дизайнерка каже, що вчилася безпосередньо художньому дизайну, і що раніше він справді дуже цінувався, адже від руки промальовувалися найдрібніші деталі. Зараз же переважна більшість клієнтів хоче бачити роботу у комп’ютерному варіанті. Утім, дизайнер погоджується, що такий підхід дозволяє представити клієнтові значно більшу кількість варіантів за коротший термін.

– Коли людям пропонуєш якісь меблі або матеріали, то зазвичай потрібна і допомога у тому, як і де їх знайти, а також, яким чином доставити. Дуже важлива й цінова політика. Саме для цього ми створили проект thebestprice. Таким чином, ми не просто допомагаємо людині швидше знайти потрібні товари, а ще й знаходимо їх за найкращими цінами, – каже Сергій.

За словами Сергія, сьогодні ужгородці майже повністю перейшли на 3D-моделювання під час створення дизайну помешкань, ресторанів, магазинів тощо. Замовники бажають бачити, як поєднується, скажімо, певний тип шпалер, які вони обрали, з певним кольором та фактурою інших предметів інтер’єру.

– Сьогодні ми найбільше працюємо над дизайном квартир та будинків. Іноді беремося за фасади. Радо створюємо дизайни для закладів харчування та відпочинку. Не приймаємо замовлень з ландшафтного дизайну, адже це галузь, яка потребує ґрунтовних знань, і є справжні профі у цьому. Кожен має займатися тим, що робить по-справжньому професійно, – розповідає Наталія.

З серпня минулого року команда Smart Design проходить навчання у Школі Віталія Івахова – відомого дизайнера та бізнесмена, що представляє свої роботи на кращих майданчиках Європи та світу.

– В Ужгороді сьогоднішня молодь, що купує квартири, обирає сучасні стилі для оформлення власного помешкання – лофт, еко, скандинавський та інші. Є шанувальники провансу та класики. Хоча для переважної більшості клієнтів найважливіше, аби інтер’єр був просторим, світлим, функціональним та затишним, – каже Наталія.

Як розповідають засновники компанії, на відкриття офісу вони наважилися не завдяки чомусь, а радше всупереч. Адже сьогодні багато підприємців через скруту заморожують бізнес або й зовсім закривають. У Smart Design вирішили змінити правила і спробувати вийти на новий рівень спілкування з клієнтами.

– Ми хочемо бути ближчими до наших замовників. Показати містянам, що дизайн це не дорого, це доступно і це необхідна річ. Люди, які професійно займаються оформленням помешкань, допоможуть не лише гармонійно оформити інтер’єр, а й значно зекономити кошти. Адже часто буває, що коли людина сама усе підбирає, то багато речей, через незнання, потім так і залишаються непродуманими і незручними, – ділиться з нами Сергій.


Сьогодні у Smart Design можна отримати:


Дизайнери кажуть, що їхня мета – не тільки створювати інтер’єри з гарним смаком , але і показати наскільки багатогранним може бути дизайн, індивідуальним, зручним та гармонійним.

До слова, один з останніх проектів від Smart Design – "Хінкальня" у "Гірчичному зерні". Розлогий матеріал про неї читайте вже незабаром. А поки кілька фото дизайну нового закладу.


Varosh

Фото: Олександр Смутко та з особистого архіву Smart Design

0 #