Життя

Ресторан “Fanfan”: гастрономічне посольство Франції в Ужгороді

11 Листопада 2013 9 006

Приготуйтесь, у найближчі 3-5 хвилин ми розповімо вам, як потрапити до Парижу, не виїжджаючи за кордон.

Автентичний французький ресторан вже 4 роки працює в Ужгороді та балує своїх шанувальниками не лише витонченою французькою кухнею та вином, а й іншими європейськими стравами.

Сьогодні тут вже готові до зимових свят та посиденьок, і тому розробили особливе меню для новорічних корпоративних вечірок. Натяк ви зрозуміли, і колег прихопіть з собою.


– "Fanfan" в Ужгороді з’явився у грудні 2009-го року, – каже власник ресторану Роберт Левицький, – це наша родинна справа. Що ж стосується французької тематики, то вона з’явилася не випадково – багато років поспіль я працював з французьким партнером по бізнесу Мішелем, який не мав жодного стосунку до гастрономії, однак сформував моє уявлення про цю країну та її культуру.

Саме Франція є кулінарним серцем світу, найпотужніші стандарти ресторанного бізнесу та рецептури походять звідти. До класичних рецептів французької кухні місцеві кулінари ставляться з трепетом та бережуть їх на рівні з іншими атрибутами культурного спадку країни.


Вже кілька років "Fanfan" не лише руйнує стереотипи, а й виховує культуру, знайомить з вишуканою кухнею та європейськими стандартами обслуговування.

Ресторан й направду встановив досить високу планку, яку йому вдається гідно втримувати увесь час. Ба більше, заклад щоразу дивує своїх шанувальників: новий шеф-кухар, оновлене та вдосконалене меню, у якому представлені страви французької національної кухні XVIII століття, душевні джазові вечори щоп’ятниці – усе для того, аби поринути у ні з чим не порівнювану атмосферу чарівної Франції.

Досвідчений шеф-кухар ресторану, Олег Колісніченко, який навчався у кулінарному інституті легендарного французького ресторатора Алена Дюкаса у Парижі, пильно дбає, аби страви у ресторані були не лише смачні та гарно оформлені, а й мали певну історію.


– Закарпаття – це своєрідний виклик для будь-якого шеф-кухаря, адже мультинаціональність та мультикультурність цього регіону сформувала унікальні особливості краю, у тому числі і смакові.

На моє переконання, роблячи ставку на туристів з інших областей та країн, варто пропонувати ті найкращі місцеві страви, якими відома ця область.

Втім, цю простоту та традиційність також можна передати вишукано та оригінально, – каже Олег Колісніченко.


У "Fanfan", окрім французької кухні, можна поласувати й стравами грецької, середземноморської, італійської та російської кухонь, а також вегетаріанськими та веґанськими стравами.

Ресторан розташований на другому поверсі однієї з будівель на вулиці Корзо, обслуговують тут відвідувачів, за французькою класикою, лише чоловіки. Ресторан працює у середній ціновій політиці. У залі завжди грає ніжна та вишукана французька музика. Над інтер’єром особисто працював власник ресторану та його дружина.

До слова, "Fanfan" – організатор вуличного фестивалю вина "Божоле" в Ужгороді, що є, перш за все, соціально-туристичним проектом, який спрямований на підвищення іміджу міста.

Тож, якщо матимете бажання скуштувати найкращі страви французької кухні без перельотів, оформлення документів та віз – заходьте до "Fanfan". Тут вас приємно здивує і кухня, і персонал, і ціни.

Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #