Життя

Ресторан Daily в Мукачеві: нове дихання

11 Липня 2014 13 513

Цієї весни в одному з найпопулярніших закладів Закарпаття, який за 3 роки існування запам’ятався відкриттям найбільшої в краї тераси та виступами українських зірок, відбулася справжня революція. Зміни побачили та відчули усі, при чому вкрай швидко.

Якщо ви хочете щось кардинально змінити у житті, не обов’язково відразу йти до психоаналітика або ставати вегетаріанцем. Можна спершу взятися за ремонт. Перефарбуйте стіни, стелю, змініть меблі. Допомагає.

Ремонт основної зали в ресторані Daily став початком комплексних змін.


Як було


Daily відкрився на 3 поверсі ТРЦ "Щодня" на 15-ому місяці роботи комплексу і став серцевиною розважальної зони у ньому.

Інтер’єром та кухнею ресторан орієнтувався на активних споживачів, просунуту молодь та ділових людей. Ну і, звичайно ж, туристів.

Особливу роль у цьому зіграла велетенська тераса. Особливо, влітку.

Окрему ставку було зроблено на події та виступи зірок. Зокрема було адаптовано ідею Comedy, а на першу річницю ресторану запрошено улюблений гурт столичної богеми Tomato Jaws. Опісля була співпраця з Юлією Плаксіною, Without Limits, Олею Дібровою з Gorchitza та іншими, проведено кілька Fashion-показів, винні дегустації.

Аби тримати рівень у Daily не обійшлося без зміни персоналу, меню, адміністраторів.

Цієї ж весни заклад фактично перезапустили.


Ремонт


– Ми хотіли зробити акцент на натуральних матеріалах, тому й віддали перевагу дереву, каменю, квітам. Останні нам давно хотілося використати в інтер’єрі, адже немає більш натурального та природного кольору, ніж зелений. Тим паче, ці квіти – cансев’єрія, або "тещин язик" – дуже невибагливі та практичні, їх потрібно поливати лише раз на місяць, – з посмішкою розповідає Едіта, яка керує рестораном з квітня.

– Більше 2 місяців ми готували проект зали. Цим особисто займався Андрій (власник закладу – ред.) Спершу ми самі продумали все до дрібниць, і лише тоді звернулася до дизайнера, який довершив загальний задум, – додає Едіта.

Ремонт тривав всього лише 10 днів, каже вона. Ще 2 дні прибирали. Але за цей час змінили фактично усе, включно зі стелею: "Впевнена, наші постійні відвідувачі одразу звернуть на це увагу, адже попередньої стелі як такої не було".

Терасу також освіжили: облаштували зручніший зовнішній бар, додали диванів, подушок та екранів.

– Звичайно, кінцевий результат мають оцінювати наші відвідувачі. Але ми особисто задоволені на усі 100%, бо нарешті так, як ми хотіли і бачили це. Раніше у нас був невеликий дисонанс між залою та терасою. Перед ремонтом ми поставили собі за мету зробити їх гармонійними. Здається, вийшло, – переповіла Едіта їхній з Андрієм задум.


Новий шеф-кухар та меню


Пам’ятаєте того хлопця, який у кулінарному шоу "МастерШеф" на СТБ давав усім перцю? Чимало його фраз просто запікували, решта ж стали крилатими. Так ось, Анатолій Цуперяк після телепроекту влаштувався на роботу в Daily.

– У нас в ресторані віднедавна 2 шеф-кухаря. Пані Світлана працює у нас вже давненько, досвіду й вміння їй вистачає. З Толіком ми познайомилися випадково, але одразу знайшли спільну мову. Як він сам каже, 90% з того, що він знає сьогодні, він навчився у нас. І це приємно. Анатолій пройшов усі виробничі процеси. Його практика не обмежилася приготуванням страв у ресторані. Він спершу вивчив усі виробничі етапи, і тільки потім почав стажуватися у ресторані. Звичайним кухарем Толік пропрацював 3 місяці, а сьогодні чудово справляється з обов’язками шеф-кухаря. У нього дійсно є хист до приготування їжі, – розповідає Едіта, як вони заманили телезірку до себе.

Паралельно з вихованням нового шеф-кухаря у Daily взялися за оновлення меню.

– Ми не робили його кардинально іншим, аби не розчарувати наших постійних відвідувачів, які мають улюблені страви. Лишень прибрали кілька страв, які так би мовити "віджили своє", та додали багато новенького та смачного. Наприклад, додали пасти. Розширили розділ фаст-фуду, додавши класичні клаб-сендвічі та гірос. Але це не фаст-фуд рівня McDonald’s, а ресторанна версія, наша версія.

До нашої кухні, напевно, найкраще пасуватиме визначення "Західна", адже у нас багато страв європейської кухні, американської, а також закарпатської кухні. Багато з них розробляли ми самі, – пояснює Едіта.

До слова, ковбаски у Daily – власного виробництва. А ще вершки та творог, які виробляють з домашнього молока.

– Особливу увагу ми почали звертати на гриль. Відверто, смачнішого шашлику, ніж у нас, ви ніде в місті не скуштуєте. Щодня у нас свіже м’ясо, ні в якому разі не заморожене. Зрештою, у нас і порції стали більшими, – з посмішкою каже Едіта.


Спецпропозиції та інтерактив з відвідувачами


А ще у ресторані Daily перетворили бізнес-ланчі у вигідну та азартну гру, а також наситили робочий тиждень акціями дня.

– Ми повністю переробили наші бізнес-ланчі. Довго думали, як його зробити таким, аби він не був схожим на комплексний обід. Зрештою, ми поділили усі страви на два блоки. Якщо замовляєш з першого і з другого блоку, то вартість – 40 грн. Якщо обидві страви з першого блоку – то за таку ж ціну ми даємо ще й каву в подарунок. Якщо обидві страви з другого блоку, то бізнес ланч коштуватиме 47 гривень. Варіацій з стравами можна підібрати більше 400. І ціна більш ніж доступна. Крім того, один бізнес-ланч можна розділити на двох. А чому б і ні? Це відразу усвідомили дівчата, і в обідню пору їх буває у нас часом більше, ніж хлопців, – зазначає Едіта.

Бізнес-ланчі в Daily діють з 11:30 до 14:00 цілий тиждень, окрім неділі.

Разом з тим, у закладі є акції дня.

У понеділок при замовленні їжі від 80 гривень ви отримаєте безкоштовно 1 з 3 коктейлів на вибір – "Чарівність", "Секс на пляжі" або "Тутті-Фрутті". Такий собі жіночий день.

Водночас, у вівторок навпаки – більш чоловічий, адже при замовленні їжі від 30 грн. з людини, ви можете пити пиво у Daily за собівартістю. Якраз під футбол акція.

Середа у ресторані оголошена днем миру, бо цього дня тут будь-яка дисконтна картка будь-якого закладу дає право на знижку -10%.

Четвер – це день живої музики у Daily. Вхід вільний, атмосфера домашня. Така собі розминка перед вихідними. У рамках ЧетверLIVE тут вже встигли виступити гурт Elefunk Vibrations, DJ Neutrino, скрипаль Фелікс Шустер.


***


– Ще ми дуже прагнемо, щоб у ресторані все працювало злагоджено та гармонійно. Тому інакше почали ставитися до роботи персоналу. Усі наші працівники нещодавно пройшли спеціалізоване навчання. Щодня проводимо настановчі наради. Ввели систему контролю та стимулювання. Постійно спілкуємося з відвідувачами з приводу якості обслуговування, роботи кухні, – каже Едіта.

Усі ці зусилля зумовили те, що ресторан запрацював з новим диханням, а перший же місяць після нововведень – червень – став найуспішнішим за 3 роки існування Daily.

Varosh

Фото: Олександр Смутко

0 #