Життя

Lychee Appetite Cafe: затишний ресторан з родзинками

19 Вересня 2013 24 815

Кожну з них ми випробували на собі, поспілкувалися з власниками, заглянули на кухню та спустилися до винного підвалу, і сформували ось такий огляд.

Lychee Appetite Cafe – один з найновіших ресторанів Ужгорода, але разом з тим, є одним з найвідоміших. Він відкрився у липні минулого року.

Спершу заклад завойовував увагу місцевих та туристів оригінальним інтер’єром та примітним екстер’єром. Його створила команда місцевих дизайнерів: вони запропонували і назву, і рішення з оформленням всього. Всі узори підбиралися та вимальовувалися дуже ретельно. Те саме і з ліпниною.

До речі, лічі – це схожі на виноград желеподібні ягідки червоного кольору, солодкі на смак.

Ресторан складається з 2 відкритих залів, одного закритого бенкетного, просторої тераси та альтанки. Є ще також в межах ресторану дуже мила галявина для, наприклад, романтичної вечері.

2 основні зали – лаунжні, хоча їх можна також можна використовувати і як бенкетні. Вони розраховані на 45-50 чоловік.

Закритий бенкетний зал передбачений для тих, хто уникає сторонніх поглядів. До нього навіть є окремий вхід через задній двір ресторану.

Альтанка – особлива родзинка Lychee Appetite cafe. З весни до пізньої осені тут, либонь, не щосуботи проходять виїзні церемонії. І через кволість місцевого РАЦСу, і через принадність тераси, двору та бесідки закладу.

До речі, власники Lychee, Володимир та Марія, зізналися, що альтанка була їхньою ідеєю, адже коли вони одружувалися, ресторану ще не було, і вони довго шукали необхідне місце для вишуканої церемонії. Коли вже побралися, то таке місце створили самі, аби полегшити життя іншим молодятам.

Окремо згадаємо про терасу. Вона працює до пізньої осені. Майже щоп’ятниці та щосуботи тут можна почути живу музику або саксофон.

Тепер про кухню та бар, які змушують відвідувачів повертатися знову і знову.

Шеф-кухар з 25-річним стажем Святослав у Lychee працює з моменту відкриття, щодня сам проводить закупки, двічі на місяць замовляє продукти з Італії. 

Більшість страв у меню – його кулінарний компроміс з власниками закладу та, звісно, відвідувачами, які допомагають постійно оновлювати меню. Чимало в ньому італійських страв. Є мікси.

Володимир та Марія радять, насамперед, спробувати поленту з білими грибами та овочами (55 гривень), а також салат «Канікули в Римі» з в’яленими томатами (44 гривні). Шеф-кухар також радить звернути увагу на фірмові салати.

Наша порада – це кальян, винна карта і десерти. Нас впустили до компактного винного підвалу, за температурою в якому постійно слідкує бармен. Вибір чилійських, італійський та французьких вин дуже тішить.

Зрештою, як і ціни. Lychee Appetite Café працює в середньому сегменті.

Ну все, записуйте контакти:

Ужгород, вул.Мукачівська, 68. Замовлення столиків 050 294 00 05


Один з варіантів, як у вас усе може скластися у Lychee, пропонуємо переглянути у фотоісторії від Сергія Мазура:

 

Varosh

Фото інтер’єру: Андрій Кирилюк

0 #