Життя

“Live-комфортно”: дрібниці, що створюють настрій

24 Вересня 2013 8 436

Тиждень тому, 15 вересня, у місті відкрився рай хенд-мейду, декору та яскравих дрібниць для дому. Дали життя новому магазинчику 24-річні Людмила та Віталій.

Нам вони провели невеличкий екскурс у те, як можна live-комфортно, витрачаючи на це не надто велику суму коштів.

– Сама ідея виникла у нас на початку літа, але радше не про реальний магазин, а сторінку у мережі. І можливо вже потім, за кілька років, про магазин. Я розповіла про це батькові і він вирішив нам трохи допомогти зі стартом. Навіть не очікувала, що він з таким позитивом та ініціативою поставиться до мого задуму. Так, ми почали готуватися до відкриття. Десь з середини літа це тривало: замовляли стелажі, фарбували їх, все декорували, – ділиться з нами Людмила.

Перед відкриттям парі радили піти до астролога, для того, аби визначити найбільш сприятливу дату для старту власної справи. Утім, Людмила вирішила, що й сама собі астролог, і запланувала відкриття на 15 вересня. Хоча, Віталій казав, що 20 серпня – технічно вже будуть усі можливості для старту. Але, як часто буває, то одне, то інше, – відрили 15 вересня. Словом, і до ворожки не ходи.

– Ми обрали цей напрямок тому, що саме такі дрібненькі речі і роблять увесь декор. У місті є кілька вузькопрофільних магазинів, але потрібну річ буває знайти важко, тим паче більшість усього, що пропонують – це предмети декору для елітних будинків, а не всім це по кишені. Нам же хотілося, аби магазин був гарним, доступним і класним, – каже Віталій.

У магазині є багато українських виробів, а також хенд-мейд від ужгородців. Решту – привозять з Польщі та Італії. Товар підбирають за принципом "що б поставив у своїй кімнаті/будинку".

– У нас багато виробів від ужгородських майстрів. Ми хочемо і надалі розвивати цю лінію, адже місць, де можна було б придбати речі ручної роботи не так вже й багато. У нас є хенд-мейд блокноти, мило, сережки, прикраси. Машина ніколи не зробить того, що зробить людина: з любов’ю, душею. Тому ми завжди відкриті до співпраці, – каже Людмила.

Сама Люда, до слова, теж малює, виготовляє рамки, займається декупажем. Каже, що кращого подарунку, ніж хенд-мейд – немає.

– Якщо говорити про назву, то якось влітку ми сиділи на терасі у "Панорамі" і думали, як же назвати магазин. Потім я почала вигадувати на аркуші паперу різні шрифти і написала слово "Live". Віталік одразу сказав: "О, "Live-комфортно"! Те, що треба". Він розробив логотип, вивіску, візитівки, – каже Людмила.

Ціни у "Live-комфортно" коливаються від 1 гривні до 2 тисяч. Утім, максимальна ціна стосується передусім меблів. До речі, власникам дуже подобаються безкаркасні меблі. Людмила запевняє, що це просто неймовірно зручний і легкий у користуванні предмет домашнього інтер’єру.

– "Live-комфортно" – це магазин, у якому можна знайти речі, що зроблять ваше життя яскравішим, добрішим та більш комфортним. У період кризи багатьом людям важко виділити чималу суму на декорування помешкання, тому ми хочемо допомогти зробити це значно дешевше. Комфортне життя – це ж не просто слова. Я трохи вивчаю фен-шуй і притримуюся думки про те, що те, що нас оточує – робить нас. Якщо навколо нас буде безлад, то те саме відбуватиметься у нашому житті: з іншими людьми, і з самим собою, – розповідає Людмила.

– Життя – це енергія, а фен-шуй – це енергія у твоєму будинку. І вона обов’язково має бути позитивною. Чим далі, тим більше людей починає вивчати ці речі тому, що вони мають сильний вплив на наше життя. Поки ми не бралися декорувати чиєсь помешкання, окрім власного, але якби нам запропонували – ми б не відмовились, – каже Віталій.




Varosh

Фото: Тарас Вовчин

0 #