Життя

Кафе “Дасторія” – швейцарська кава на джерельній воді та бульйон без “кубиків”

11 Квітня 2013 7 613

На перший погляд, ужгородський заклад "Дасторія" є цілком ординарним – кава, тістечка, традиційні прості страви в меню. Втім, один єдиний принциповий пункт робить його особливим – всі супи, чай та кава готуються виключно на артезіанській воді.

Тут взагалі дуже прискіпливо ставляться до фактору натуральності та органіки – найпопулярніша позиція в меню – курячий бульйон, готується без додавання "кубиків" чи приправ. Ще одним плюсом є наявність випічки власного виробництва – ставку зробили на прості домашні рецепти та натуральні інгредієнти.

Історія кав’ярні почалася три роки тому, тоді люди асоціювали щойно відкритий заклад з двома особливостями – цікава дерев’яна стеля та наявність тієї самої кави, яку маленьке звірятко пропускає "через себе". Сорт цієї кави має назву Копі Лювак, який відомий специфічним способом обробки – невеличка тваринка лювак, або пальмова циветта,поїдають кавові зернятка, перетравлюють їх, а потім виводять з екскрементами, люди їх збирають, миють, сушать та продають як делікатес. 

Дасторія стала першим місцем в Ужгороді, де можна було скуштувати Копі Лювак. Загалом, тут продається близько п’ятдесяти порцій на тиждень, що навіть за столичними мірками – не мало. В свою чергу, кавомани-традиціоналісти, які віддають перевагу більш звичним різновидам улюбленого щоденного допінгу, люблять "Дасторію" за швейцарську каву Blaser Café. 

Фірмовими стравами закладу є улюблений всіма курячий бульйон, зварений без додавань будь-яких приправ чи штучних підсилювачів смаку та вареники і пельмені власного виробництва.

Графік роботи: понеділок-неділя з 08:00 до 23:00

Адреса: м. Ужгород, ТЦ "Дастор", вул. Собранецька, 89, ТЦ "Токіо", вул. Легоцького, 19А

Varosh.com.ua

Фото: Сергій Мазур

0 #