Життя

Barbershop “БрачЁс” у Мукачеві: територія чоловіків

4 Травня 2014 15 699

З суміші гендерності, конспірології в стилі Чака Паланіка та випадковості з ентузіазмом у доволі консервативному місті відкрилася перша майстерня, де стрижуть виключно чоловіків, а також голять їм бороди та рівняють вуса.

На початку літа 2013-го Кіріл повернувся до батьків у Мукачево з Ростова, де народився та здобув 3 освіти включно з перукарською.

В один з спекотних днів на вулиці міста він зустрів старого товариша Андрія, який народився у Івано-Франківську, навчався на перукаря у російській філії британської академії Vidal Sassoon та останні кілька років працює перукарем в Мукачеві.

Розмова про життя переросла у спільні плани – спробу відкрити у місті перший не перукарський салон, а майстерню, при чому крафтову, гендерну та елітарну.

– Ідея була моя, тим паче, що мені дісталася гарна квартира під офіс у центрі, і я міг робити з нею що завгодно. Відразу в червні я почав ремонт, – розповідає Кіріл

– Чоловіків відштовхують салони краси, де панує запах малини і пліткують дівчата, – додає Андрій.

– Наша ж концепція заточена під чоловіче начало та характер, тому ми створили не салон, а майстерню, де вітаються чоловічі розмови й тусовки під час роботи. Доки ти чекаєш чергу, можеш пограти також на Xbox, почитати журнали або книги, послухати музичку, – пояснює Кіріл.

Умовний ремонт завершили швидко і відкрилися у липні, але продовжували додавати деталі – принти на стіни, з якими допомогли друзі з Camelot Crew, плакати, фото, раритетні інструменти, нашаровуючи інтер’єр.

Назва – “БрачЁс” – плід спільних мізкувань: схрестили англійське слово з кириличним закінченням.

Першими клієнтами барбершопу стали друзі Кіріла та Андрія, а також колишні клієнти, яких вони стригли ще в умовних майстернях, обладнаних вдома. Ось так.

На кожного клієнта хлопці заброньовують, увага, до 2 годин. Це щоб не поспішаючи з балачками та іншими чоловічими слабостями.

Вартість послуг – від 60 гривень, а це стрижки на будь-який смак – від хіпстерських та дендистських до експериментальних та брутальних. Також тут рівняють та підстригають бороду з вусами. Мода на останнє поступово добирається і до Мукачева. До речі, хлопці практикують роботу з класичною небезпечною бритвою.

У планах – виробляти власний бріолін, тобто засіб для укладання волосся,яким активно користувався Елвіс Престлі та люди його епохи, та який знову входить в моду, чи то ніколи з неї не виходив серед справжніх чоловіків. А поки зачіски хлопці довершують за допомогою засобів від American Crew та Suavecito.

Майстерня не має вивіски. Хлопці досі вагаються, чи потрібна вона взагалі, адже барбершоп – це майже бійцівський клуб або конспіраційна квартира. Та і працюють “БрачЁс” за попереднім записом – фактично у будь-який час доби, хоча вночі хлопці звикли тусоватися або спати.

До речі, про тусовки, у майстерні вже відбулися перші. Їх хлопці планують влаштовувати регулярно. А влітку навіть барбекю.


Кирило Мурин, 0990081156

Володимир Чобан, 0665391950

Varosh

Фото: Roma Cayman

0 #