Життя

Олег Собчук (С.К.А.Й.) vs. Фоззі (ТМНК): не діджеї за пультом

12 Серпня 2013 4 901

Днями у Мукачеві провели Dj Battle, головними героями якого стали Олег Собчук та Олександр Сидоренко. Перед виступом ми поспілкували з музикантами і розпитали про діджеїнг, основну роботу, відпочинок та життя.


Про діджеїнг


Олег Собчук: Вокал для мене понад усе, це моя найперша спеціалізація. Не буду приховувати, з мене діджей дуже такий собі. Це більше прикол, ніж якась серйозна робота. Але й усе життя любив контролювати музику на танцполі та зі сцени. Я полюбляю хаус і альтернатів хаус. У своїй годинній діджей-програмі використовую шість реміксів на пісні гурту С.К.А.Й. До того ж, наживо теж роблю дабл. Люди приходять більше на мене подивитися, ніж, аби почути якість мого зведення. Тому з крутими діджеями мені змагатися якось не комільфо. (ред. – посміхається)

Фоззі: Я не є повноцінним діджеєм і не заробляю цим на життя – це просто прикол. Коли мені запропонували зіграти у Мукачеві я зважив, що гурт зараз у відпустці, а концерт у Києві через день після виступу тут, і я вирішив – чому б і ні.

Олег Собчук: З трактором познайомили мене друзі. Це було десь рік тому. Сет, що граю у Мукачеві вже десь одинадцятий за ліком. Граю не лише у Києві, а й у різних українських містах. За кордон поки так не їздив. Думаю, що й не варто, адже там потрібно більше показувати вокал та гурт С.К.А.Й.

Фоззі: Десять років тому ми презентували альбом реміксів і ремейків "Реформація" і Сашко Положинський запропонував, аби ми зіграли дискотеку, як погані діджейс, такий собі стьоб. Мені сподобалося ставити друзям "Ice Ice Baby". Потім я почав це практикувати, коли презентував свої книжки. Я робив у клубах літературні дискотеки для друзів, ставив "Мурку" і всі раділи. Вчив мене наш діджей Tonique, але це було десять років тому і я вже майже все забув. Іноді мене запрошують грати друзі та знайомі і я не відмовляю, але це виключно фан.

Олег Собчук: Найперше для мене – це, звісно, С.К.А.Й, тому якщо дати зайняті, то ні про який діджеїнг не може й бути мови. А зараз у нас два тижні відпочинку, тому ми суміщаємо приємне з корисним.

Фоззі: Як діджей я граю годину-півтори. Це переважно олдскул і ніякого хаусу. Мені важко сказати, що це геть аж програма, бо я й міксувати не вмію. На пульті знаю лише дві кнопки "стоп" і "некст". Тому я не справжній діджей. Я люблю електронну музику, але більше до душі мені те, що грається наживо. Загалом же, діджеї – це люди, які удають музикантів і чомусь отримують за це гроші. Наскільки я знаю, то сучасні технології дозволяють їм просто приїздити на вечірку з флешкою і трясти дупою.

Олег Собчук: Якщо говорити про діджей-батл з Фоззі, то звісно, це прикол. Ми нічого не планували і ніколи разом не виступали, як діджеї. Я так розумію, що було якесь голосування і люди обрали нас.


Про відпочинок та Закарпаття


Олег Собчук: Після виступу у Мукачеві, одразу прямую до Будапешта. Коли у мене є бодай маленька можливість відпочити, то я використовую її, бо потім шансу може й не бути.

Ми вже бували на Закарпатті. В Ужгороді виступали, в Долині на святі мінеральних вод виступаємо стабільно вже протягом п’яти років, тому цей регіон ми добре знаємо.

Мені більше подобається динамічний відпочинок: покататися по горах на велосипеді, з друзями по горах полазити – люблю екстрим. Що ж до закарпатських міст, то Ужгород мені дуже подобається.

Фоззі: Мені подобається спокійний відпочинок, не люблю, коли багато людей. Я лише повернувся з родиною з моря, там відпочивав, писав нові пісні.

На Закарпатті ми багато разів грали і бували. Останній раз приїздили у червні. Я трохи розуміюся на місцевих особливостях і тому розумію, що це не Україна. Я, до слова, за мультикультурну країну.


Про роботу


Олег Собчук: Гурт С.К.А.Й. сьогодні готує четвертий альбом і монтує кліп. Який вже незабаром вийде на екрани і в мережі. Через два тижні ми повернемося до студії і продовжимо роботу. Хочеться матеріал зробити якісно, тому попереду ще чимало роботи.

Фоззі: Третього жовтня ми граємо концерт з симфонічним оркестром у Києві. Перший був у березні – в Харкові. Того ж місяця ми зняли на Кубі два кліпа: один вже вийшов, другий – випустимо вже незабаром.

Varosh

Фото: Рома Кайман

0 #