Життя

Люди і книги. Частина друга

25 Лютого 2013 4 195

В епоху швидкісного інтернету та безперервного споживання різноманітної інформації у величезних кількостях, не завжди знаходиться час та сили на читання книжок. Утім, ми знаходимо тих, хто не зраджують книжкам та продовжує їх читати, незважаючи ні на що.

Банди Шолтес, вільний художник

Нассім Ніколас Талеб "Чёрныйлебедь"

Колись, аж до 1697 року, люди думали, що лебеді бувають тільки білими. Однак ця книга не про орнітологію, а про те, що люди схильні планувати та прогнозувати майбутнє, спираючись на минулий досвід, а коли це майбутнє настає – бац, раптом звідкись з’являється "чорний лебідь", і все іде не так, як ми думали.

В історії людства відбулося чимало явищ, які ніхто не міг спрогнозувати – Перша Світова війна, розвал Радянського Союзу, атака 11 вересня та розповсюдження Інтернету. Після прочитання книги я почав дивитися на багато речей інакше. Наприклад, на "прогнози експертів", які ми читаємо у новинах. Вважаю, що книга буде цікава та корисна для всіх. Раджу!

Віктор Дьомін, фотограф

Рей Бредбері "Вино из одуванчиков"

"- … Как по твоему, все люди знают… знают, что они живые?"

Надзвичайні відкриття, здійснені одного літа 12-річним хлопцем, який мимоволі нагадує про ті прості та істинно цінні речі, котрі нам, дорослим, так легко забути, загубити чи просто не помітити в повсякденній метушні та поспіху.

Ти живий, ти дихаєш, відчуваєш. Щомиті на тебе дивиться увесь світ. Життя прямо перед тобою, воно тече крізь тебе, наповнене подіями сумними та радісними,спокійними та хвилюючими,та якими б вони не були – хочеться зануритися в них повністю, переживати, відчувати. Хочеться жити. 

Владислава Бумбак, ілюстратор

Віктор Пелевін "Generation "П""

За власними мірками я читаю цю книгу досить довго, адже зараз бракує вільного часу та паралельно я читаю ще кілька. Чому саме вона? Напевно тому, що пов’язана з моєю майбутньою роботою, з тим, чим мені було б цікаво займатися – рекламою.

Ця книга про пострадянські часи і початок розвитку реклами у "блатних" 90-х, адаптація зарубіжних товарів до нашої ментальності, проблема несумісності світоглядів після падіння Берлінської стіни.

У наш час саме реклама нав’язує нам потреби, бажання і прагнення щось мати, тонко переконуючи споживачів у тому, що їм це життєво необхідно. Реклама візуалізує ідеальний світ, створює щасливих персонажів зі штучними усмішками.

Реклама – своєрідний сучасний фольклор, слогани, пісеньки і образи надовго засідають у нас в голові і стають частиною нас.
Пелевіна я давно люблю, йому я довіряю і щоразу поринаю у вибухонебезпечний коктейль з філософії, жорстокого реалізму, езотерики, фантастики і легкого містицизму.

Вікторія Рижова, спеціально для Varosh.com.ua

Фото: Віктор Дьомін

0 #