Життя

Крістіна Білак про Океан Ельзи, Rock-H та Андрія Любку

13 Травня 2013 7 980

Мукачівці Крістіні 20 років. Дівчина закінчила угорську школу імені Ференца Ракоці. Потім три роки навчалася в угорському ліцеї імені Святого Іштвана.

У вересні минулого року подалася до Будапешта, вчитися на фотографа. Нам дівчина розповіла про знайомство зі Святославом Вакарчуком біля його рідного будинку у Мукачеві, зйомки у новому кліпі Rock-H та Андрія Любку.

– Чому Будапешт?

– Я дуже хотіла навчатися на фотографа і Будапешт – це найближче місто, де цю освіту можна здобути.

– Давно фотографуєш?

– Вже чотири роки – з 2009. Спочатку у мене навіть фотоапарата не було, мені його давали у користування друзі. Тоді, я зрозуміла, що це те, що мені потрібно і почала відкладати гроші на власний. Першим був Canon PowerShot. Лише два роки тому я нарешті купила собі дзеркальну камеру.

– Ти навчаєшся в університеті, так?

– Поки ні, я вчуся в інституті. Мені пощастило потрапити на безкоштовне навчання. Загалом, я маю тут провчитися два роки.  Мені подобається те, що тут багато практики і домашніх завдань. Нас вчать знімати репортаж, портрет, пейзаж, імпровізацію, жанр.

– В соціальних мережах у тебе є фото у скаутській формі. Сьогодні ти продовжуєш діяльність?

– На жаль, сьогодні немає часу цим займатися. Та й на відстані навряд вийде. Але раніше я дуже активно займалася цією діяльністю.

– Як часто приїздиш до Мукачева?

– Взагалі на Закарпатті я кожні два-три тижні. Але останнім часом частіше приїжджаю до Ужгорода, бо там у мене є друг.

– Яким чином ти потрапила на зйомки кліпу Rock-H?

– Мені написала у Facebook Ірина Янцо. Чесно кажучи, я була просто шокована. Ми з гуртом познайомилися за досить цікавих обставин. Коли до Мукачева приїздив "Океан Ельзи", наступного дня Святослав Вакарчук відвідував рідний дім бабусі. Я проходила по вулиці і побачила хлопців з гурту Rock-H, а потім придивилася і помітила, що разом з ними і Святослав. Довго вагалася чи підходити, але все ж наважилася і попросила автограф. Я навіть не помітила, як Іра мене сфотографувала. На наступний день подруга сказала, що побачила моє фото у групі Rock-H в соціальній мережі. Таким чином ми знайшли один одного.

Коли мені запропонували знятися у кліпі, я навіть не розмірковувала, тому що дуже люблю творчість Rock-H. Також, дуже приємно, що головну чоловічу роль грав Андрій Любка. Я давно хотіла з ним познайомитись.

– Як тобі знімальний процес?

– Дуже емоційно і цікаво. Оператор – безпосередня людина. Всі, насправді, допомагали. Якщо на початку зйомок усі були досить скуті, то вже наприкінці дня всі дуже подружилися між собою. Не хотілося, аби той день закінчувався.

– Вперше ви побачилися з Андрієм на знімальному майданчику?

– Ми знайомі з Андрієм з минулого року – заочно. Ми вивчали його біографію і творчість. Кілька його віршів навіть на пам’ять розповідали. Я додала його до друзів у соціальній мережі, аби була змога слідкувати за оновленнями. Але зустрілися і розмовляли на зйомках кліпу вперше.

– Андрій має славу чоловіка, що обожнює гарних жінок. Зокрема, й з його віршів можна також зробити такі висновки. Твій друг, як поставився до того, що саме Андрій буде твоїм партнером на відео?

– Він одразу запитав чи не буде там сцен, які б він не хотів потім бачити. (ред. – сміється) Але мені й самій таких сцен не хотілося б. Іра запевнила мене, що цього не буде. Але, так, Любка загравав до мене увесь день і, так, він ловелас. (ред. – сміється) У той самий час, він дуже приємний, чуйний і милий.

Катя Сашина, Varosh.com.ua

Фото: Андрій Кирилюк та гурт Rock-H

0 #