Життя

Качаючі біти та атмосферна музика: проект Polly

13 Січня 2014 4 519

Voice Proudly повертається – це те, що прагнули почути ужгородці з останнього концерту промо-групи Voice, а також те, чого насправді не вистачало у музичному сегменті культурного життя.

Камбек був дійсно неочікуваним, але від цього він став лише цікавішим. Почати нову серію концертів у 2014 році головний ідеолог Voice Андрій Гасинець вирішив з оригінального поєднання музичних стилів ambient і hip-hop з російським корінням.

В Ужгород завітав юнак з міста Єкатеринбург Олексій Полянін, у якого за плечима кілька сесійних колаборацій з іменитими гуртами та багатий музичний досвід. Далі пряма мова.

Моя музична діяльність починалася з народження, у такому далекому дитинстві, що я вже й не пам’ятаю. Мама мені розповідала, що я розставляв коробки по квартирі і починав барабанити та відтворювати якісь звуки. Згодом пішов у музичну школу по класу класичної гітари. Також на мене сильно вплинуло музичне виховання батька і матері, які люблять Sting і Pink Floyd.

В рамках Polly гітарою я не користуюся, проте постійно задіяний в інших проектах, де частіше за все я саме гітарист. У мене була сесійна співпраця з колективом Сансара, яка нещодавно перервалася. Ми співпрацювали з квітня 2013 року. Можу впевнено сказати, що це чудовий проект, хоча групу дехто вже встиг поховати. Зараз на гурт очікує велике повернення, ними займаються дуже грамотні менеджери – Олег Генефельд, головний директор групи "Смисловые галлюцинации". Хлопці часто виступають на різних фестивалях. Минулого літа це були такі події як "Нашествие", "Доброфест", "Старый Новый Рок" і т. д.

Я, на жаль, не можу розповсюджувати інформацію про те, чому я грав з Мумий Троль. Скажу лише те, що відіграв 3 концерти, вчив партії за 2 ночі – такі були обставини.

Мені завжди подобались хороші качаючі біти і атмосферна інструментальна музика, так і з’явився мій сольний проект.

В Росії дуже сильно розвинута електронна сцена, є багато електронщиків, якими я захоплююсь. Вони створюють професійну музику і роблять це якісно.

2 січня почався тур, який охоплює кілька країн і його старт відбувся у Києві. Це мій перший тур в рамках проекту Polly. З 23 січня пройде 4 концерти в Росії і мені цікаво, як публіка сприйме мою музику там.

Мені подобається подорожувати, дивитися на різні міста, спілкуватися з людьми, а як правильно продавати музику я не знаю. Альбом "U can more" видався досить географічним. На ньому дуже багато демо-записів кількарічної давнини, які переважно були створені в дорозі. Подорожі мене дуже надихають. Багато треків я написав в поїздах, літаках, автобусах, десь в інших містах, в готелях.

У мене з собою завжди є звукова карта і, як мінімум, міді-клавіатура, за допомогою яких можна накидати демки електронними звуками і семплами на ноутбуці, а потім цю всю різноманітність приводити до ладу на синтезаторі.

У мене ще є проект neoclassical trip-hop з моїм другом Tim Marley з Єкатеринбурга. Також є post-rock проект, який записаний однією людиною і вийде лише в рамках цифрового релізу.

Після кількох концертів в Україні можу сказати, що публіка добре реагує на мою музику. Я досить рідко дивлюсь в зал, чи то сором’язливість, чи ще щось, і буває важко оцінити реакцію людей. У Чернівцях наприклад, були найкращі слухачі. Після концерту мене переповнювали якісь незрозумілі відчуття – настільки все пройшло класно. Був дуже теплий прийом – люди прийшли не на тусовку, а слухати музику.

Олександр Кіпа, Varosh

Фото: Rhina Ignat

0 #