Life

Франциско Гомес: Перфоманси – це моя пристрасть

22 Грудня 2013 4 200

Відомий британський танцівник та колишній суддя шоу "Танцюють всі" приїхав до Ужгорода, аби дати два майстер-класи для ССТ "Бліц" та зіграти діджей сет у клубі Panorama by Kashtan. Як у "Бліці", так і у Панорамі кажуть, що це було щось неймовірне. І сподіваються, що Франциско приїздить не останній раз. Ми ж поспілкувалися з ним про танці, діджеїнг, українських друзів, колаборацію з зірками та останні події в Україні.

– В Ужгороді та на Західній Україні ти вперше? Чи встиг прогулятися містом, щось побачити, скуштувати?

– В Ужгороді я вперше. Тут я всиг побувати у дуже гарному замку та одному з ресторанів міста. У вас миле місто, усе маленьке, на вулицях тихо. Люди дуже гостинні. Я вчора грав діджей сет у клубі, навіть не очікував, що буде так драйвово. Була дуже хороша енергетика.

– Як давно займаєшся діджеїнгом?

– Діджеїнгом я займаюся 9 місяців. Це досить нова річ для мене. Звісно, я аматор у цьому, але й не маю на меті стати крутим діджеєм, я лише хочу показати людям, яка музика мені подобається, хоча й вмію міксувати. Я ділюся з людьми своєю музикою та енергією. Граю дуже різне: поп, r’n’b, хаус, електоро, і звісно, латино.

– Чи є вже певне коло друзів в Україні?

– В Україну я вперше приїхав, коли мені був 21 рік, 7 років минуло з того часу. Тому за цей час у мене тут з’явилося дуже багато друзів, у Києві, зокрема. Це і артисти, і танцівники, і стилісти – дуже різні люди.

– Ти був суддею у британському шоу "So You Think You Can Dance" та його українському відповіднику "Танцюють всі". Чи відрізняються англійські танцівники від українських. Чи мова танцю усе ж спільна в різних країнах?

– Звісно, танцівники у британському шоу і в українському дуже різні. Це зовсім інші культури, в яких жувуть різні люди і танцівники. Я думаю, що в Англії талант – найважливіший. Ти можеш зустріти на британському шоу багато цікавих людей, але техніка танцю та майстерність є головними, в Україні ж – особистість, а тоді вже талант.

На данний момент я не працюю з шоу "Танцюють всі" в Україні, але хто знає, що буде далі. Раніше я приїздив до України щомісяця. Зараз буваю не так часто, за останні три місяці, приїхав вперше. Дуже багато роботи у Лондоні. Утім, я не припиняю працювати тут, на наступний рік запланував діджей тур.

– Кого з українських хореографів вважаєш найкращим?

– Для мене в Україні найкращий танцівник – Вася Козарь. Він просто неймовірний і дуже особливий. Думаю, якби він поїхав з України і попрацював деінде, то це б було для нього дуже цінним досвідом. Його б, без сумніву, прийняли там. Сюди він міг би після цього повернутися зовсім іншим.

– Що сьогодні приносить більше задоволення: викладання чи виступи як танцівника?

– Перфоманси – це моя пристрасть. Але мені й дуже подобається вчити людей, які готові до навчання.

– Ти працював з Мадонною, Ферджи, Пінк, Кайлі Міноуг. Хто наступний, з ким би тобі хотілося попрацювати?

– Мені б дуже хотілося попрацювати з Леді Гагою. Вона просто неймовірна. І з Джей Ло – вона теж файна.

– Що надихнуло тебе на створення одягу та колекції "Don Plastico"?

– Танцівники всіх країн відчувають потребу у зручному одязі. І тому зазвичай вони надають перевагу футболкам чи чомусь подібному. Я вирішив заповнити цю порожнечу. В одязі "Don Plastico" професійному танцівнику буде комфортно у ньому піти і у клуб. Він дуже зручний і при цьому модний.

– Як пройшов майстер-клас в ужгородському "Бліці"?

– Танцівники з "Бліцу" дуже уважні. Люблю, коли люди слухають те, що ти говориш. Бо часом буває зовсім навпаки. Вони віддані, уважні та виховані. І це мені дуже подобається. Я б хотів порадити їм завжди вчитися. Потрібно знати для чого ти танцюєш, мати мету, танцювати з пристрастю.

– Що думаєш про останні події в Україні, зокрема, про ЄвроМайдан?

– Я думаю, що це дуже добре. Адже, якщо влада не турбується і не думає про людей та країну, то навіщо вона потрібна? Україна у багатьох питаннях пасе задніх. Тут немає справжніх космополітичних міст. Тут не захищені права людей: ти не можеш бути чорним, не можеш бути геєм та робити багатьох речей, які є звичними у Португалії, Іспанії, Лондоні. Ні для кого не секрет, що Україна дуже корумпована. Але тут живе багато хороших людей, які заслуговують на шанс жити краще. Сьогодні люди в Україні вийшли на вулиці заради своїх дітей та майбутнього. Для України це мають бути лише позитивні зміни. Вам не доведеться більше давати хабарів, отримувати зарплату у конвертах. Ви будете відчувати себе захищеними, ваші базові людські права будуть захищені.

Росана Бісьмак, Varosh

Фото: Олександр Смутко, зроблені під час діджей сету Франциско у Panorama by Kashtan

0 #