Культура

“Знаки з дороги”: виставка Ласло Чока у замку “Паланок”

6 Вересня 2015 2 062

4 вересня у мукачівському замку відкрили виставку угорського художника-абстракціоніста Ласло Чока.

Ласло Чока, художник:

– Я дуже радий, що моя виставка може експонуватися в цьому історичному місті та місці. Це для мене дуже почесно і хвилююче, тому що ці стіни пережили дуже багато чого.

На цій виставці представлені вибрані роботи, вони не поєднані однією лінією, а тому можна побачити кілька різних тематик та стилів картин. Є роботи фігуральні, а є більш абстрактні. У мене є дуже багато робіт, але, на жаль, я зміг привезти лише дуже невелику кількість. Я вирішив не підписувати назву до кожної картини і довірити цю справу фантазії кожного глядача.

У мене вже були виставки у Берегові, Ужгороді, Львові та Чернівцях. Що ж до співпраці з іншими країни, окрім України, то оскільки я народився у Трансільванії, то часто буваю з виставками у Румунії. Там я був у багатьох містах. Зі Словаччиною також співпрацюю. Особливо часто буваю на мистецьких пленерах у цій країні. Також мої картини подорожують і до інших країн у складі групових виставок.

У Мукачеві я вже втретє. Це дуже красиве місто, яким я не можу щоразу намилуватися. Обожнюю це місто і цей замок. Хотів би подякувати всім, хто допоміг зробити так, аби ця виставка потрапила до Мукачева. У перше чергу, Генеральному консульству в місті Ужгород.

Балог Дейнеш, консул Угорщини з гуманітарних та культурних питань генерального консульства м. Ужгорода:

– Генеральне консульство завжди підтримує подібні починання. Одним із важливих аспектів дипломатичних місій завжди є культурна дипломація. Такі проекти сприяють покращенню зв’язків між Україною та Угорщиною, адже відбувається пізнання мистецтва та культури один одного. Вже досить багато угорських митців робили виставки на Закарпатті. Хоча останнім часом, на жаль, сучасних угорських митців тут було не багато.

Varosh

0 #