Культура

Wild Wild Fest: чого чекати від цьогорічного велосипедно-музичного фестивалю

19 Липня 2017 4 931

4 серпня – 6 серпня з Лумшорах відбудеться вже традиційний велосипедно-музичний фестиваль Wild Wild FEST. Ми поспілкувалися з його організатором Олегом Орєшніковим та розпитали усе про цьогорічну програму, музичний лайн-ап, фуд-корти та спортивну складову.

– Розкажи про головний концепт фестивалю? Яким ви його планували із самого початку?

– Три роки тому у Віти Мунчак виникла ідея вивезти велосипедистів в гори. Тобто тоді ще про фестиваль не йшлося. Я, зі свого боку, запропонував наповнити це перебування в горах ще й певною програмою, аби людям, після приїзду, було чим зайнятися. Таким чином ми поїхали на турбазу “Лумшори” на 2 дні, Віта займалася розважальною частиною, я – музичною. Нас підтримав Михайло Качур. Виступало всього лише 5 гуртів, була вільна сцена, де музиканти проводили джем-сейшени, велосипедисти піднімалися на Полонину Руну та спускалися з неї. Таким був перший арт-пікнік велосипедного спрямування.

Велосипедна концепція залишається й досі. Ми вітаємо відвідувачів, які приїздять на велосипедах чи з ними. Але також ми активно розвиваємо і музичну частину Wild Wild FEST. Щороку лайн-ап стає все серйознішим. І мені здається, що він доволі відрізняється від того, що пропонують інші фестивалі України.

– Яким чином ви формуєте лайн-ап? Як обираєте гурти?

– Звичайно, це переважно через власні знайомства та контакти. З багатьма гуртами ми вже раніше працювали, тож запрошуємо їх. Вони, у свою чергу, радять ті музичні колективи, які вони знають та з якими товаришують. Потім ми все переслуховуємо, передивляємося, вивчаємо і вирішуємо чи підходить нам той чи інший гурт для фесту. З усього прослуханого, ми обрали не більше третини. Також близько 5 колективів вже виступали на фестивалі минулоріч.

– Чим Wild FEST чіпляє музикантів настільки, аби вони хотіли приїздити знову і знову?

– Думаю, що їх чіпляє неймовірна природа, чудова локація, краєвиди, водоспади, чани. Зараз Wild Wild FEST чи не єдиний фестиваль, який може похизуватися цими речами.

– Чого слід чекати, окрім музичної частини?

– Окрім велосипедів та музики, протягом усіх днів можна буде відвідувати уроки з айкідо від Михайла Рогача. Це будуть не майстер-класи, а вступні заняття, які будуть цікаві всім. Також буде фітнес від дівчат з G-family. Буде zip-line. Вечірки щодня для тих, кому музики з головної сцени буде замало.

Шанувальники театру можуть подивитися альтернативну виставу від лялькового театру “Бавка”. Цьогоріч вони представлять спектакль, який знають театрали по всій Європі і не тільки. Актори покажуть “Недотепу із Вертепа” на малій сцені Wild Wild FEST в нічний час.

Також у нас просто суперовий фуд-корт. Буде закарпатсько-угорська кухня від Цімборів, сучасний стріт-фуд від FMK та The Room Wine Bar. І дуже крута кава від кав’ярні Duffort.

– На твою думку, чому люди мають приїхати на фест?

– В першу чергу, я думаю, що люди мають їхати на відпочинок на пригоді, в гори. Це не штучно створений заміський фестиваль, це реальне перебування на природі. Плюс до всього – класний відпочинок, спілкування, музика, їжа.

– Розкажи трохи про особливості доїзду до фестивалю та проживання на території.

– Протягом усіх трьох днів фестивалю з та до Ужгорода курсуватиме фестивальний автобус. Цьогоріч ми збільшимо їх кількість, тому усі, хто хочуть потрапити на фест і поїхати з нього – матимуть таку можливість.

Проживання у фестивальному містечку буде лише в кемпінгу. Місць багато, тому вистачить всім. Кемпінг буде охоронятися. Намети люди мають привозити з собою.

Також на території є паркінг, тому всі зможуть розмістити свої авто.


Придбати квитки в Ужгороді можна в:

Придбати квитки у Львові можна в:

Та на lumshori.karabas.com

До 26 липня можна придбати квитки за такими цінами: триденний – 400 грн; денний – 250 грн.


Varosh

Фото: Андрій Кирилюк та з архіву Wild Wild FEST

0 #