Культура

Угорський державний народний ансамбль представив програму “Кличе мене дух Закарпаття” в Ужгороді

15 Червня 2015 2 107

25 травня, розпочався тур колективу містами України. В Ужгороді, в драматичному театрі, відбувся перший концерт з новою програмою.

Більше години глядачі, затамувавши подих, споглядали угорські, українські, румунські, циганські та єврейські танці у виконанні Угорського державного народного ансамблю. Лише час від часу зала вибухала оплесками.

У виступі угорських танцівників та музикантів було продумано все до найдрібніших деталей: рухи, музика, танці, пісні, костюми, прикраси, паузи, відеоряд позаду танцівників. Увесь концерт був відмінно зрежисованим без жодної хливини перерви для танцівників, музикантів та співаків.

Головне повідомлення, яке угорська сторона прагне донести до українців, – "Ми з вами. Ми підтримуємо вас".

Якщо говорити про матеріал для цієї програми, то колектив спеціально приїздив до Закарпаття, аби достеменно зрозуміти та вивчити кожен з танців, що притаманний для національних меншин, що так гармонійно століттями живуть на Закарпатті.

Під час кожного з концертів, які є благодійними, проходитиме збір коштів на лікування дітей або для підтримки військових. Таким чином, в Ужгороді зібрали понад 12 тисяч гривень для придбання медичного обладнання для обласної дитячої лікарні.

Більше фото у галереї.

Росана Бісьмак, Varosh

Фото: Сергій Мазур

0 #