Культура

Safe Ride: здоровим бути модно

30 Вересня 2013 3 874

Як не крути, взимку вдається продовжувати свій велосипедний сезон не кожному, тому, за традицією, велосипедисти Ужгорода зберуться на останній масовий заїзд у 2013 році. Позаду три велопробіги під егідою Night Ride, кожен з яких був по своєму особливий. Останній теж не буде виключенням.

6 жовтня в обласному центрі Закарпаття кількасот шанувальників активного способу життя доведуть, що здоровим бути модно, а велосипед – допоміжний засіб для цього. Safe Ride відбудеться за сприяння Діабетичної спілки міста Ужгорода, Закарпатського обласного центру здоров’я, Обласної клінічної лікарні ім. А. Новака і Факультету туризму УжНУ.

Дійство розпочнеться о 13:00 біля Закарпатського облмуздрамтеатру, старт заїзду у супроводі обласної ДАІ відбудеться о 15:00. У цей період велосипедисти матимуть змогу ознайомитись з деталями маршруту та програми, отримати значки, хустки та спеціальні стікери і теги для велофанатів від design-group Massive, а також дізнатися, що таке скринінг, за допомогою якого можна буде легко визначити рівень цукру у крові.

Під час заїзду Safe Ride відбудеться "здорова зупинка" біля ролердрому Iceland, де на двоколісних та їх водіїв чекатимуть показові виступи Закарпатської обласної федерації айкідо "Сінаджо", Закарпатської обласної федерації кіокушинкай карате, а також можливість пройти "суперзважування" і дізнатися про деталі власної ваги і її вплив на здоров’я організму, отримавши натомість у подарунок шоколад без цукру.

На Театральній площі ужгородці зроблять живий коридор для велосипедистів, яким останні проїдуть до драмтеатру на заключний етап заїзду. Учасників зустрічатиме виступ гурту Rabbits in Hats, цікаві та корисні соціальні відеоролики і, звісно, лотерея, під час якої розігруватимуться здорові цінні подарунки від партнерів Safe Ride. Після завершення велопрограми всіх запрошують на Справжній День Ужгорода, де буде оголошено про двоколісний сюрприз для міста.

Олександр Кіпа, Varosh

0 #