Культура

Раду Поклітару приїде до Ужгорода з “Київ модерн-балетом”

26 Серпня 2014 2 445

Хореограф представить закарпатцям виставу "Кармен.TV". Це перша постановка цього колективу, яка буквально підірвала театральний світ.

Відбудеться все у Закарпатському облмуздрамтеатрі 21 вересня, о 19:00.

Раду Поклітару запросив до Ужгорода Народний художній колектив "Студія сучасного танцю "Бліц".


Придбати квитки можна за телефонами: 3 71 87 та 050 101 17 19.



Довідково:

Раду Поклітару — балетмейстер, творець театру "Київ модерн-балет". У сезоні 2000–2001 працював головним балетмейстером Молдавської національної опери. З 2001 по 2006 рік — на сценах України, Білорусі, Латвії, Росії ним були створені балети, які закріпили за Раду славу одного з головних провідників сучасного танцю і прогресивної балетної режисури на пострадянському просторі.

Вирішальним у долі хореографа стало створення у творчому тандемі з відомим англійським режисером Д. Доннелланом вистави "Ромео і Джульєтта" в Росії (2003). 

У 2006 році за ініціативою і при повній фінансовій підтримці відомого українського мецената Володимира Філіппова, Раду Поклітару створює авторський театр "Київ модерн-балет". У результаті загальноукраїнського кастингу було відібрано 16 молодих танцівників. При цьому наявність академічної балетної освіти не була необхідною умовою для прийняття до складу трупи.

Офіційною датою народження колективу є 25 жовтня 2006 року. У цей день у Києві на сцені Національного театру драми ім. І. Франка відбулася прем’єра балету в двох серіях "Кармен. TV". За свій дебютний спектакль театр отримав одразу дві премії "Київська Пектораль" — в номінаціях "Найкраща вистава року" і "Найкраща робота балетмейстера". Виконавиця ролі Кармен Ольга Кондакова була номінована, як "Найкраща виконавиця жіночої ролі".

Багато телеглядачів каналу СТБ дізналися про Раду Поклітару й полюбили його за креативні, проникливі, сучасні й неповторні постановки для учасників проекту "Танцюють всі!". Раду Поклітару взагалі вивів шоу на новий, зовсім інший рівень. Його постановки відрізняються чітко вибудуваною драматургією, нестандартними рішеннями і, звичайно ж, своїми ідеями.


Varosh

0 #