Культура

Народжене в Закарпатті: дегустація гастрономічних родзинок нашого краю

22 Листопада 2015 2 815

Днями в Ужгороді відбулася презентація-дегустація продуктів та напоїв виготовлених та вирощених на Закарпатті.

– На честь свята "Молоде вино", яке проводиться в Ужгороді вже восьмий раз поспіль, Інститут туризму Карпатського регіону разом з Асоціацією виноградарів та виноробів Закарпаття провів кілька святкових акцій в Ужгороді, фаєр-шоу від "ДрагонФлай" на вулиці Корзо, де було відкрито першу бочку молодого вина, дегустацію "Божоле Нуво" від Жоржа Дюбофа, а також святкову акцію "Народжене в Закарпатті" – дегустацію різних гастрономічних родзинок нашого краю.

Представили сири з міні-сироварень Закарпаття, мінеральні води від різних виробників, спеції та перець, що ростуть в Закарпатті, різновиди карпатської солі (Солотвино, Шандрово), місцеві різновиди горіхів (ліскові, грецькі, мигаль), різновиди насіння (гарбуз, соняшник, льон, кмин) фрукти (яблука, сливи, груші, ківі, хурма). Також окремо відбулася дегустація екзотичних спецій, цитрусових – дегустаторами виступили студенти спеціальності "готельно-ресторанна справа" УжНУ, які підготували якісну дегустаційну екскурсію по кожній презентації.

Заплановано також розробити науково-популярний опис цієї акції з подальшою популяризацією в гастрономічних закладах Закарпаття, – каже туризмознавець, професор Федір Шандор.

Varosh

Фото: Олександр Смутко

0 #