Культура

Мукачево скликає друзів: окрім ВВ та Бумбокс, також Rock-H, Time-R, Відповідь to be та Триста8ісім

26 Серпня 2013 3 417

Напередодні великого концерту ми вирішили познайомити вас з усіма учасниками події. З кимось – вже не вперше.

Якщо відверто, то щонайменше два колективи стали для нас справжнім відкриттям. Ні, це не ВВ та Бумбокс )))

Якщо про Rock-H та Триста8ісім ми неодноразово згадували, більше того, готували окремі матеріали (Раз: Віктор Янцо: Найкраща репетиція – це концерт; два: Унґварський фолк-панк-рок гурт "Триста8ісім": Як говоримо, так і співаємо), то про Time-R (скорочено від Time Repeat) та Відповідь to be самі дізналися кілька місяців тому.

Виявилося, обидва тяжіють до року, альтернативи. Перші – з Хуста і вже встигли засвітитися на фестивалі Велет й вечорницях у Іванівцях, у тому числі завдяки жіночому вокалу солістки, другі – мають закарпатське коріння та грали на кількох масових заходах у столиці, де власне і живуть. Так чи інакше, для обох гуртів "Мукачево скликає друзів 2013" стане першим серйозним випробуванням.

З репетиції Time-R

Дебютний кліп Відповідь to be

Йдемо далі. Хлопці з Триста8ісім, мабуть, найбільше з решти закарпатських гуртів за підсумками цього року мають претендувати на усілякі номінації типу "відкриття року", "прорив року". З новим альбомом "Перча" вони вже встигли добряче поїздити не тільки Закарпаттям, а й Україною. Нещодавно гурт запалював на фестивалі Захід. До речі, на одній сцені з ВВ.

Дебютне відео Триста8ісім

У Воплів Відоплясова це літо також було насиченим. Окрім фестивалю Захід та фактично власної Країни Мрій вони були одними з хедлайнерів грандіозного The Big City UA під Дніпропетровськом. Представляти колектив, а надто Олега Скрипку закарпатцям не варто, хоча в Мукачеві музиканти виступлять вперше.

Власне, як і Бумбокс. На Закарпатті колектив грав востаннє у вересні 2010 року. Останній рік колектив ретельно готував новий альбом "Термінал Б", з яким наприкінці вересня вирушить у всеукраїнський тур. Тим не менше, робота над платівкою вже завершена, і ймовірно саме у Мукачеві наживо вперше прозвучать нові композиції. Останній проект, в якому попри творчу зайнятість у студії засвітився Бумбокс, став Місяць Миколи Вінграновського.

І на останок про Rock-H. Цей гурт третій рік поспіль виступить на "Мукачево скликає друзів". Протягом року колектив не тільки їздив фестивалями, а й встиг екранізувати пісню "До милої".

Таким чином гості концерту мають бути готові до 5 годинної програми якісного року з етно-мотивами, фанку та хіп-хопу – вже цієї середи, 28 серпня починаючи з 18:00 на місцевому стадіоні "Спартак".

До речі – в ілюстрації до цієї публікації використана ідея нового логотипу для "Мукачево скликає друзів" у вигляді міської Ратуші як музичної хвилі. Як вам?)

Varosh

0 #