Культура

“Доміон” реконструюють у сучасний кінотеатр з 3D

17 Жовтня 2013 5 230

Майданчиком для кіно-івентів, прем’єрних переглядів та знайомства з актуальними стрічками в Ужгороді стане "Доміон". У це важко повірити, бо місто було відірваним від цього чимало років. Утім, це сталося – кінотеатр закривається на реконструкцію.

Протягом місяця тут змінять екран, впроводять 3D технології, замінять крісла та систему опалення, вирівняють глядацькі місця під правльним кутом. Про це нам розповів директор кінотеатру Василь Дідик.

– Ми встановимо новий екран, що має набагато вищу чутливість, освітленність та яскравість. Додатково: замінимо крісла, вдосконалимо систему опалення, зробимо нармальний уклін, такий, який має бути у кінотеатрах. Але найголовніше те, що ми будемо працювати з прем’єрними показами, як усі нормальні українські міста. У нас також зміниться звукова система – звук буде вдосконалений. Тобто ми матимемо сучасний кінотеатр, який відповідає вимогам сучасного міста, – каже директор "Доміону".

Такі нововведення та зміни суттєво на вартості квитка не позначаться, запевнив нас Василь Дідик.

– Ми матимемо змогу працювати одночасно з 3-4 фільмами, тому й кінотеатр відкриватиметься о 10.00, а не о 12.00. Вартість квитка на перші сеанси буде навіть нижчою, ніж вона є зараз. Це буде переважно дитячий репертуар, вхід на який не перевищуватиме 15 гривень. Також у нас у планах робота зі студентами: з 15.00 до 18.00 – будуть години для студентів. Діятимуть суттєві знижки. Ми також подбаємо про те, аби пенсіонери могли собі дозволити квиток у кінотеатр, діятимуть постійні знижки. Діти до 6 років, швидше за все, будуть відвідувати кінотеатр безкоштовно. Повна вартість квитка буде лише на вечірні та прем’єрні покази, – розповідає Василь Дідик.

Розмір нового екрану становитиме 6х12 метрів. Це буде чи найбільший екран на Закарпатті. Окуляри 3D, які тут використувуватимуть, будуть нового покоління: вони не шкідливі для очей та дуже легкі. Загалом, усі роботи у "Доміоні" розпочнуться вже з понеділка і їх планують завершити до 20 листопада.

Читайте також: Кіно в Ужгороді: бути чи не бути?

Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #