Культура

Чеський гурт DVA заспівав в Ужгороді пісень неіснуючими мовами

22 Квітня 2013 3 208

Промо група Voice вже в дев’ятнадцяте порадувала Ужгород незвичною музикою.

Недільного вечора чеський електронно-акустичний дует DVA відіграв концерт у мистецькому центрі "Галерея Ілько" . Музиканти вже вчетверте гастролюють Україною, цікавляться вітчизняною експериментальною музикою та добре розуміють українську. 

У перервах між частими турами Ян Кратохвіл та Бара Кратохвілова працюють над новими піснями, майбутній альбом колективу вже готовий на 30 відсотків.

– Впродовж останніх трьох років ми живемо лише тим, що робимо музику. Окрім наших пісень ми створюємо і музичні теми для театральних вистав, а минулого року написали музику для комп’ютерної гри Ботанікула. Це був один з найцікавіших досвідів у нашому житті, а вже з вересня ми приступимо до роботи над другою частиною гри, – розповіли музиканти.

Деякі твори DVA класифікують як фолк неіснуючих народів, адже до мови написання текстів у музикантів ставлення особливе. 

– Ми пишемо музику і самі вигадуємо для неї ту мову, яка туди найбільше пасує. Окрім того, ми перекладаємо тексти з неіснуючих мов на чеську та англійську. Поки що у нас немає пісень на несправжній українській чи закарпатській, однак ми не виключаємо, що незабаром вони можуть з’явитися, – кажуть музиканти.

Більше фото з концерту у галереї.

Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

Фото: Андрій Кирилюк 

0 #