Культура

Андрій Гасинець про Voice, запис альбому Tango Tempo та нові ідеї

16 Червня 2016 3 272

Учасник експериментального гурту Tango Tempo, співзасновник промо-групи Voice та просто цікава людина, Андрій Гасинець, розповів нам про проекти, над якими працює зараз, а також про найближчі плани.

– Над чим працюєш зараз?

– Наразі повернувся до організації концертів промо-групи Voice та активно працюю над новим альбомом гурту Tango Tempo.

– З чим була пов’язана пауза в діяльності Voice?

– Це моє власне бажання призупинитися та повернутися до розвитку музики в гурті Tango Tempo. Відчув, що потрібно повернутися до своєї справи.

Восьмимісячна пауза пов’язана з тим, що такого роду діяльність стомлює, іноді потрібен час для переосмислення, і моїм рішенням був виїзд за кордон, точніше, в місто Гданськ, що знаходиться в Польщі. Там я дав шанс собі відпочити та повернутися до роботи з новим поглядом та силами, що і дозволяє мені зараз ширше будувати і доносити бачення музичної культури в маси.

– Розкажи про доволі гучне повернення після паузи – концерт гурту Arms and Sleepers? Як його сприйняли ужгородці?

– Повернення пройшло на диво краще, ніж я думав,сприйняли хлопців дуже добре. Arms and Sleepers – дуже виросли. Виступили вони потужно, прекрасно себе зарекомендували у електронному стилі музики і, що головне, людям це подобається. От тільки концерт трохи затримався, на відстройку звуку пішло багато часу.

– Наскільки важко привозити гурти до Ужгорода у сьогоднішніх умовах?

– Просто привезти гурт неможливо, якщо враховувати ту фінансову основу, на якій вони осідають. Система працює за каноном "виловити з тура", тому що в такий момент вони дешевші. Публіка сформувалась за цей час, але останні рази були нові обличчя, тобто пішов принцип "потяга", коли з одними приходять і інші. Я радію новим особистостям, які готові до сприйняття нового симбіозу в музиці. Людям тільки треба звикнути до цього.

– Розкажи,чого слід чекати шанувальникам Voice від тебе? Чим будеш дивувати найближчим часом?

– Я почав співпрацювати з "Креативні індустрії територій" – проект Євгена Забарила та Олександра Лейкіна, який привів нас до створення спільного задуму, так званого, "Креативна платформа Закарпаття". Ціль цього задуму – прибуткова. Тобто залучення людей різних професій та галузей, таких як художники, музиканти, дизайнери IT-шники. Це проект, який дозволить проявити себе та отримувати відповідну плату за свої навички та працю.

Локація, на якій буде представлено проект "КПЗ" – це видавництво "Закарпаття", де 17 червня буде вечірка в стилі rooftop, на яку запрошений Львівський гурт Cancel. Серед запрошених гостей будуть депутати, бізнесмени, політичні діячі. Захід буде закритого типу, що дозволить проводити розмови щодо розвитку КПЗ та взаємодопомоги учасників у розширені проекту.

– Протягом останніх місяців ти сам брав участь у кількох концертах разом з гуртом ГДР та Tango Tempo. Чи працюєте над якимось новим матеріалом?

– Гурт Tango Tempo активно працює над другим студійним альбомом. Саме через це ГДР не варто очікувати найближчим часом на концертних теренах. Ми вирішили, що нам потрібно досягати більшого і працювати з тим своїм, з чого ми почали, адже насправді якісна музика виходить тільки тоді, коли ти в гармонії з собою.

Даніелла Ігнатьо, Varosh

Фото: Наталія Павлик та Валентин Кузан

0 #