Ідеї

В Ужгороді відкриють першу еко-крамницю, в якій не будуть використовувати пластик

16 Лютого 2018 3 705

В "Зеленій крамниці" використовуватиметься лише паперова упаковка і також покупці зможуть відміряти собі скільки забажають у власні багаторазові мішечки, баночки, еко-торби.

– Ми навіть вирішили, що не будемо робити пластикових карток на знижку, а будемо робити знижку тим клієнтам, які приходитимуть з власними багаторазовими мішечками та еко-торбами, баночками для олій та меду. Таким чином заохочуватимемо людей менше використовувати одноразовий пластик, – говорить власниця крамниці Тетяна Жовківська.

На вагу можна буде придбати найкращі фермерські сири українського виробництва, понад 70 видів спецій, корисні сіль та цукор, горіхи та сухофрукти, мед, свіжі олії першого віджиму, крупи, муку цільнозернову різних видів, супер-фуди, а також корисні солодощі без цукру, свіжий бездріжджовий хліб, овочі та фрукти.

Частина продукції має сертифікати про органічне походження – вирощена повністю без використання хімічних добрив на українській землі нашими землеробами.

– Я вже багато років сортую сміття, але відчувала завжди що цього не достатньо. Пластику все рівно багато, хоча у мене понад 80% йде на переробку та компост. Та дізнавшись про рух zero waste (“нуль відходів”) я дізналася, що є люди, які живуть вже по декілька років без пластику і все, що не можна переробити в них може поміститися в майонезну банку. Вони купляють все на вагу в багаторазову упаковку. Ця ідея мене і надихнула на створення власної крамниці без упаковки, – ділиться своїм джерелом натхнення Тетяна.

До того ж продукція, яка продається на вагу завжди дешевша за упаковану, тому що в її вартість не закладають витрати на упаковку, фасування та рекламу, за які зрештою платить також споживач.

– До речі, ми для наших покупців вже підготували фірмові полотняні мішечки, які можна буде у нас придбати і використовувати безліч разів замість “кульочків”, – кажуть у крамниці.

Відкриття відбудеться 17 лютого, о 12.00.

Адреса: “Зелена крамниця”, Фединця, 6 (Провулок “Малий Уж”). Вхід в провулок з вулиці Корятовича біля кафе “Меделін” або з боку вулиці Фединця, магазин PASTA.

Деталі за телефоном – 050 714 70 70, Тетяна.

0 #