Ідеї

Туристу на замітку: 5 десертів від Штефаньо, які варто скуштувати в Ужгороді

10 Квітня 2013 27 377

Місцеві жителі – давно знають та люблять, а гості міста – неодмінно познайомляться та оцінять шедеври людини-бренду, кондитера Валентина Штефаньо.

Разом з шоколадьє ми підготували добірку must-eat з п’яти пунктів, які варто спробувати під час туристичного візиту до Ужгорода.

— Торт "Ужгород" —

Вже два роки обласний центр Закарпаття має свій смак – основними впізнаваними акцентами якого є горіхи та згущене молоко. Творець рецепту каже, що смак обрали самі покупці, адже в основу торту «Ужгород» лягло тістечко Моранг – абсолютний хіт продажів.

— Карамельний герб Ужгорода —

Льодяники у формі герба міста існують у десяти смаках, найпопулярнішими є кавовий, полуничний та м’ятний, а найбільш особливі – зі смаком квітів сакури, з яких і виготовлений натуральний ароматизатор. Тож, як доповнення до класичного сувеніру – магніту, віднедавна можна додавати оригінальний льодяник.

— Кавове тістечко "Макарун" —

Оскільки в Ужгороді здавна панує культ кави, то і тістечка туристам варто куштувати відповідні, для того щоб сповна відчути смак краю. Ніжний крем на мигдалевому тісті з додаванням кави – авторська інтерпретація легендарного французького десерту.


— Свіжі круасани —

Аристократична французька звичка снідати хрусткими круасанами, сидячи на затишній терасі в центрі міста – традиція, яку не гріх запозичити. Кондитер Валентин Штефаньо пропонує зранку, милуючись світанком, занурювати теплий круасан в чашку з американо і відчувати на смак усю красу моменту.

— Цукерки "Ужгород" —

Рецепт шоколадних цукерок – чергова авторська розробка маестро, яка обов’язково припаде до душі як городянам,так і гостям міста. Секрет простий – додавання знаменитого коньяку "Ужгород" в начинку. У цукерці поєднано кілька структур та смаків – контраст солодкого шоколаду та спеціальної солоної карамелі точно закарбується у пам’яті мандрівника – гурмана.

Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

Фото: Віктор Дьомін 

0 #