Ідеї

Ночі кіно: без чого не може жити місто

1 Липня 2013 4 844

Нічні кінопокази в Ужгороді загалом проводили трохи більше десяти разів. Утім, містянам вони прийшлися до смаку. Цьогоріч головний організатор подібних зустрічей-вечірок – Андрій Марікуца – каже, що добра традиція продовжиться.

– Чому ти взявся проводити у місті нічні кінопокази?

– Мій брат надихнув мене на це – він організовує фестиваль короткометражного кіно в Києві. Кирило запропонував мені зробити щось пов’язане з кіно в Ужгороді. У нас в місті насичене музичне життя, а от з кіно не дуже склалося.

– Наскільки це популярно?

– Досить популярно. Приходить людей 40-50, більше, на жаль, не розмістяться. Напевно, й не дуже комфортно було б. Утім, на перший показ прийшло більше ста чоловік. Приємно, що були лише хороші відгуки.

Ці сеанси розраховані на те, аби кожен міг прийти і подивитися. Я ніколи не ставив собі за мету заробити грошей, просто хочеться зробити щось хороше та корисне для міста, молоді, для нас усіх.

– Цього літа традиція з нічними кінопоказами продовжиться?

– Я, звісно, планую, поки тепло.

– Скільки взагалі разів відбувалися кінопокази і де вони проходили?

– Спочатку ми їх проводили на відкритому повітрі на території ресторану "Будапешт", там є гарна, велика галявина. Фільми транслюються через проектор. Дуже тепла атмосфера була, люди лягали на ковдри та шезлонги і насолоджувалися стрічками.

Трохи згодом ми вирішили проводити в Eila Dance Club. Там є шатер, ми поставили обігрівачі. Коли стало холодно, то перейшли у приміщення. Звичайно, це змінило атмосферу, але люди все одно приходили. Потім я все ж вирішив дещо це призупинити. Загалом разів 12 ми проводили нічні покази.

– Як обираєш стрічки, що потраплять на екран?

– Переважно я спираюся на свої смаки та смаки брата, адже ми переглянули величезну кількість стрічок і певний досвід у цьому є.

– Чого слід чекати цього року?

– Нових стрічок, нових вражень та нових ідей. Зараз вирішуються технічні питання, на жаль, поки не можемо знайти проектор. Раніше була можливість брати у знайомих, а зараз ні. Я у пошуках, тому, якщо хтось хоче допомогти – буду дуже вдячний.

Varosh.com.ua, фото з мережі

0 #