Ідеї

Мода заради життя: благодійний показ в Ужгороді

27 Листопада 2013 3 663

14 грудня в Ужгороді пройде вже другий показ мод заради благодійної мети – порятунку 6-річного хлопчика, що потребує термінової допомоги.

Маленький Іванко Караканич хворіє на гострий гібридний лейкоз і потребує трансплантації кісткового мозку. Допомогти йому можуть лікарі у Будапешті. Операція коштує 160 тисяч євро. Для батьків дитини зібрати цю суму наразі просто нереально. Допомогти хлопчику та його рідним вирішили дві ужгородки Роксолана Новак та Наталія Янцо.


Роксолана Новак:

– Так, звісно, ідея моя, але вона нічого не варта без підтримки Наталки Янцо, яка вже вдруге є співорганізатором заходу. Саме завдяки їй та величезній кількості партнерів, які не є байдужими до чужої біди, цей захід відбудеться вдруге. Хотілося б, аби такі події стали доброю традицією та проводилися щороку.

Цьогоріч усе дещо відрізнятиметься від минулого року, адже ми вже маємо певний досвід. Минулого року ми зібрали майже 10 000 гривень і придбали на цю суму 2 комп’ютери повної комплектації для Перечинської школи-інтернату. А також засоби особистої гігієни для дітей-сиріт.

Захід був закритого типу, вхід здійснювався лише за спеціальними запрошеннями і до нас прийшло близько 150 осіб. Цьогоріч він буде відкритим, зможуть долучитися усі небайдужі. Також особливістю цьогорічної акції є те, що ми вирішили допомогти одній конкретній дитині. Кожен з залучених партнерів працює благодійно і не заробляє на заході ані копійки. За що ми їм безмежно вдячні.

Завдяки приміщенню, яке вміщує значно більшу кількість людей, ніж минулого року, ми маємо змогу помістити 200 осіб, тому і суму плануємо зібрати значно більшу. Ми дуже вдячні власнику ТРЦ за виявлене розуміння та підтримку. Щиро дякуємо всім, хто долучається до благодійної акції. Думаю, що такі заходи потрібні для того, аби нагадати людям про сравжні цінності у нашому житті.


Наталія Янцо:

Роксолана і минулого року долучала мене до цієї акції, щоправда тоді ми виконували "за кулісну" роботу. Зараз же я вирішила допомогти більш масштабно. Для мене головне, що мета дуже хороша – допомогти маленькому хлопчику, який страждає через серйозну хворобу. 

Взагалі, я часто беру участь у благодійних проектах, але переважно намагаюся не афішувати цього. Раз на 2-3 місяці я обов’язково приділяю увагу благодійності. Думаю, що такі благодійні покази можна проводити не лише раз на рік під новорічно-різдвяні свята, а й частіше, адже багато діток потребують допомоги. Приємно також, що безліч людей долучається до проекту, хоче допомогти, підпримує, радить. 

Знаєте, я готова брати участь у багатьох благодійних проектах. Для мене головне, аби я довіряла організаторам та аби усе було прозоро. 


Окрім фешн показу, також відбуватиметься благодійний аукціон, на якому можна буде придбати ексклюзивні лоти. Серед них колекція Роксолани Новак 2013-2014 року, цікаві вироби хенд-мейд та багато іншого. Усі кошти виручені від заходу, підуть на домомогу Іванкові.


Показ проходитиме 14 грудня у ТЦ "Палладіум", що на вул. Грушевського, 23. Квитки можна придбати в офісі "Майстерні свят", що на вул. Берчені, 74 та у салоні "Норка", що на пл. Петефі, 8а.

Телефон для довідок: 050 04 15 104. Вартість квитка 100 гривень.


Партнери благодійного показу: торговий центр "Палладіум", ресторан "Кілікія", рекламні агенції "VAR" та "Ідея", сім’я Левшакових, служба охорони "Легіон", інформаційні партнери – радіо "Люкс FM", сайти Zaholovok.com.ua та Varosh.com.ua, газета "РІО", фотограф Михайло Балога. Фотограф заходу – Володимир Твердохліб, відеографи – Ярослав Тарканій та Андрій Олаг, ведучі – Лариса Липкань та Віталій Глагола. 

Varosh

0 #