Ідеї

City Quest: незабутня пригода довжиною у вечір

14 Жовтня 2013 6 244

Провести час з друзями, знайти нових, гарно відпочити у суботній вечір, розгадати своє місто – усе це можна зробити завдяки сіті квесту. Євгенія та Олеся вирішили започаткувати міські квести на Закарпатті. Розпочнуть вони з Ужгорода. Нам дівчата розповіли з чого і як все розпочалося, навіщо це їм, і що у планах на перший вечірній квест.


– Усе почалося з того, що ми не знали, що подарувати нашому колезі на День народження і вирішили, що найкращий подарунок – це емоції. Тому зупинили свій вибір на квесті. Як ми й сподівалися, він отримав купу позитивних емоцій і вражень, а найцікавіше те, що ми отримали від організації не менше задоволення. Потім почали шукати в інтернеті різні квести, грати, випробовувати їх. Так все й закрутилося, – розповідає Євгенія.

City Quest – це командна гра у режимі реального часу. Головна її мета – організувати дозвілля містян, можливість використати час з користю, із застосуванням інтелекту та логіки, не банальне проведення вільного часу.


Перед стартом гри формуються команди, усі учасники проходять інструктаж, потім приступають до завдань. Для того, аби пройти квест потрібно розгадати ряд задач. У сіті квесту є ігрова система, у якій реєструються всі команди. Обов’язковим є доступ до інтернету, оскільки усі завдання учасники отримують саме через нього. Якщо розгадати завдання або знайти код не вдається, то через певний проміжок часу командам автоматично приходять підказки. Також можна вибрати автоперехід до наступного завдання, утім, за це знімається певна кількість балів.

– Для того, щоб перемогти у грі потрібно розгадувати неординарні інтелектуальні завдання, головоломки, знаходити застосування оригінальним ігровим артефактам, і все це на тлі незабутніх нічних пейзажів Закарпаття. Але після гри всі ваші уявлення про нічні розваги зміняться назавжди, і ви будете з подивом згадувати, що все це завдяки тому, що ви довірили нам всього один суботній вечір свого життя, – каже Олеся.

Дівчата щойно повернулися з ігор з Києва, де випробували на собі не лише міські квести, але й навчилися шукати виходи зі складних завдань серед незнайомих будівель та вулиць.

– City Quest – це всеукраїнська мережа, яка успішно функціонує у багатьох великих та маленьких містах України. Тому, можливо, колись Закарпаття буде змагатися й з іншими регіонами. Утім, зараз для нас головне – це показати людям, що це таке, як воно працює і яке задоволення від цього можна отримати. Те, що це справді колосальний досвід та неймовірні емоції, ми вже перевірили самі, тому сміло можемо радити й іншим, – розповідає Євгенія.

Більше того, City Quest – це чудова можливість зробити з колектива справжню команду, тому для компаній, у яких тімбілдінг на часі, це також добрий варіант. Квест – це ще й шанс познайомитися з власним містом, але під іншим кутом, побачити те, чого ніколи у житті не помічав.

– Наші люди поки не дуже розуміють, що це і навіщо це їм. Кажуть: "І що мені за це буде? Чи я просто буду бігати, щось шукати і все?". Ми ж хочемо, аби всі зрозуміли, що це цікаве, оригінальне, небуденне та корисне проведення свого дозвілля, – посміхаючись розповідають Олеся та Євгенія.

Перший сіті квест Слідами Шерлока Холмса буде автомобільним і пройде вже цими вихідними в Ужгороді. Але у планах також і пішохідні квести. Оптимальна кількість учасників у команді – 5. Кількість команд – не обмежена. Приєднатися до квесту можна вконтакті та фейсбуці. Після гри всі команди збираються на місці фінішу для проведення церемонії нагородження. Там же є можливість познайомитися з іншими командами, обмінятися враженнями та поставити всі запитання організаторам.

Тож, не забудьте карту міста, телефон з інтернетом, ліхтарики, фотоапарат і гарний настрій. Участь у першому квесті безкоштовна.

Varosh

Фото люб’язно надані організаторами квесту

0 #