Ідеї

Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

16 Грудня 2013 7 237

Головний заклик: "Не рубай ялинку – подаруй дитині свято!".

В європейському дизайні вже давно прослідковуються еко-тенденції у підготовці до новорічно-різдвяних свят. Головним завданням дизайнера у такому випадку є спроба знайти альтернативу використання природних матеріалів або створення своїх об’єктів,  використовуючи матеріали вторинної переробки.

– Ідея зробити подібну акцію виникла не просто так. Це екологічна акція, спрямована на донесення до громадськості ідеї про те, що новорічне оформлення будинків може бути гарним та стильним і без використання живих ялинок. Тому це виставка альтернативних ялинок з чого завгодно, тільки не з живих дерев, – каже дизайнерка Катя Моргентал.

Головна мета акції – розповісти про те, що живі ялинки мають рости у лісах, а не вирубуватися заради кількох новорічних днів. Натомість, композиції з різноманітних матеріалів: гілок дерев, дощок, текстилю, старих речей, предметів побуту та найнесподіваніших матеріалів – можуть стати чудовою основою для альтернативної ялинки.

Аукціон є соціальним, адже кошти від продажу лотів підуть на лікування маленької дівчинки Натусі, яка хворіє на алопецію.

– Мені хотілося, щоб ці ялинки несли в собі трохи більше, ніж просто альтернативу натуральним. Екологія – це чудово, але напередодні свят завжди хочеться зробити щось справді добре, комусь допомогти, подарувати те, чого бракує, поділитися чимось… Одним словом, зробити якийсь достойний вчинок. Для мене ще з дитинства Новий Рік та Різдво мають якесь особливо-магічне значення, а ялинка це той атрибут без якого неможлива вся ця магія. Тому дуже символічно було б в такий спосіб і допомогти родині 7-річної Наталочки, – розповідає Катя.

– Про ідею такої виставки я думала вже давно. Як завжди, за іронією долі, якщо ініціативу не підтримує ще хтось поряд, то запал згасає і проекти залишаються нереалізованими.  Дуже приємно, що багато друзів виявили бажання долучитися до мого задуму. Серед авторів багато творчих людей, декоратори, дизайнери, художники… Я до останнього думала, що через складну ситуацію в країні не буде нічого, але багато хто зголосився, тому аукціон таки відбудеться, – ділиться Катя.


Тож, 21 грудня о 16:00 відбудеться відкриття виставки альтернативних ялинок, а наступного дня у той самий час, розпочнеться благодійний аукціон-продаж цих лотів. Місце проведення: Apriori Pub.

– Над святковим оформленням цього закладу я працювала кілька днів і витримала саме у такому стилі. В затишній атмосфері можна буде приємно поспілкуватися з цікавими людьми, долучитися до благодійної акції та придбати для себе чи в подарунок дуже цікаві новорічні декорації, а також просто приємно і незабутньо провести свій час, – підкреслює Катя Моргентал.

Varosh

0 #