Виставка робіт закарпатських художників у Мішкольці

21 січня в угорському місті Мішкольц відбулося відкриття виставки провідних закарпатських митців.

На відкритті були присутні як самі художники, так і їхні колеги з Угорщини. З привітальним словом виступив і почесний Генеральний консул Угорщини Йожеф Бугайло, заступник міського голови Мішкольца Габор Кіш та начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба. Серед почесних гостей виставки також були консули Ендре Саліпскі, Ласло Віда та колишній Генконсул Йожеф Бачкаі.

На виставці представлено понад 70 робіт від 30 закарпатських митців. Серед робіт — живопис та скульптура. Митці, які представили свої роботи — Аттіла Коприва, Сергій Біба, Наталія Сіма-Павлишин, Андрій Іванчо, Олександр Громовий, Габор Булеца, Василь Свалявчик, Борис Кузьма, Іштван Шолтес, Володимир Павлишин, Людмила Корж-Радько, Олена Кондратюк, Михайло Дуфинець, Ласло Мадяр, Ласло Габда, Антон Ковач, Іван Гудік, Іван Бровді, Золтан Мічка, Володимир Микита, Ференц Ерфан, Ласло Чока.

Мішкольц — не останній пунк призначення експозиції — вона подорожуватиме країною увесь рік. Після завершення виставки у Мішкольці, роботи переїдуть до Дебрецена, а згодом до Будапешта.

Росана Бісьмак, Varosh

0 #