З французької "espase" означає "космос". Десерт дійсно зав’язаний навколо космічної тематики. Виглядає, наче планета, оповита колами Сатурну з маленькими супутниками. Застромлений у кулю помаранчевий диск нагадує захід Сонця чи якогось іншого світила.
– Коли я виношував цю ідею, хотілося, щоб у лінійці десертів з’явився новий смак, до якого не звикли наші відвідувачі. Щось незрозуміле, але в той же час гармонійне. Смак іншої планети. І зовнішній вигляд також повинен говорити про смак, – розповів “Варошу” автор.
Всього 5 рецептів об’єднав у одному десерті Валентин Штефаньо. Тут – і крихкий бісквіт, і ніжний мус, і шоколад, і ще щось, про що пересічному шанувальнику солоденького можна тільки здогадуватися. Серед інгредієнтів: мигдальний праліне, манго, маракуя, апельсиновий шоколад. Ансамбль смаків дійсно космічний, тим не менше разом створюється єдина симфонія – смачна і загадкова.
“Еспас” вже представлений у вітринах десертних кав’ярень кондитерського дому «Shtefanyo» в Ужгороді по вул. Духновича, 16 і на площі Ш.Петефі, 18.
Читайте також:
Лариса Липкань, Varosh
Фото: Карл Смутко