Новини

Фільм “Майдан” Лозниці виходить в український прокат 24 липня

22 Липня 2014 3 132

Прем'єра стрічки вже відбулася на Каннському та Одеському кінофестивалях, а за кілька днів його зможуть побачити у кінотеатрах українських міст.

На Закарпатті глядачі матимуть змогу переглянути кіно лише у кінотеатрі "5 елемент", що в Ужгороді в ТРЦ "TOKYO" на вул. Легоцького 19 а. У "Доміоні" та мукачівській "Перемозі" покази поки не запланові.

У "5 елементі" стрічку почнуть транслювати з цього четверга. Про сеанси повідомимо згодом.  

Після каннської прем’єри документальний епос громадянської революції в Україні від Сергія Лозниці вже вийшов в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах.

Майдан — це хроніка подій повстання громадянського суспільства проти режиму Януковича. У фільмі розповідається про хід революції: від мирних мітингів на Майдані Незалежності до кривавих вуличних боїв між протестувальниками і міліцією.

Для зйомок стрічки про Майдан Лозниці довелось призупинити роботу над проектом, присвяченому трагедії Бабиного Яру. Сергій Лозниця почав знімати фільм 15 грудня 2013 року. Січневі протистояння йому допомагав фільмувати оператор Сергій Стеценко. Зйомки тривали до 5 березня 2014 року. Бюджет фільму склав 95 тисяч євро.

Varosh

0 #