Мода - Архів

Sunny Ceramics: прикраси та декор з кераміки

9 Січня 2016 4 831

Вже 4 роки Тетяна Мачехіна створює керамічні вироби: елементи декору та прикраси. Нам дівчина розповіла, з чого почалося її захоплення та які керамічні вироби подобаються їй більше за все. Далі – пряма мова.

За освітою я художник-майстер за спеціальністю художньої кераміки. Закінчила Коледж мистецтв ім. А. Ерделі ЗХІ. Керамікою я займаюся вже 4 роки. Але якщо зазирнути вглиб мого, ще не довгого життя, то початок моїх занять був ще років у 7, коли мене мама перший раз відвела в ПАДІЮН, на кераміку. Напевно з цього все і почалося.

Найбільш поширені мої вироби це, напевно, декоративні вази та прикраси. Намагаюся експериментувати, не зупинятися, серед робіт є керамічні панно, кружки, мильниці, фруктовниці, чайники (заварники), підсвічники, світильники, маскарони (вид скульптурної прикраси у формі голови людини), а також все, що може стати в нагоді для домашнього затишку.

Звичайно, в першу чергу, моє натхнення – це мої вчителі. Саме вони вчать мене, схвалюють мою роботу або ж пропонують трохи помучитися над ескізами, щоб знайти щось правильне. Багато переглядаю літератури, відеоуроків, за якими вчуся, спілкуюся з цікавими людьми, все це дуже надихає. А ще звичайно найбільше натхнення – це природа. Природа у всіх своїх проявах. У квітах, траві, рослинах, птахах, горах, річках – вони мене надихають, і завдяки природі, напевно, і створюються ті вироби, в які я вкладаю свою любов.

Я продовжую вчитися, а паралельно ще й працюю. Беру участь у виставках, розвиваюся, як самостійно так і під керівництвом моїх вчителів. Це, в першу чергу, мій дідусь, який мене навчив багато чому і навчає досі, йому вже 82 роки. Він теж колись закінчив коледж, тільки тоді він називався училищем декоративно-прикладного мистецтва. Нещодавно я сама почала викладати діткам кераміку, тож багато чому вчуся і у них. 

Наразі у мене немає улюблених робіт, мені подобається братися за різні проекти, і дивитися наскільки в кожен з них я можу вкласти свої емоції, переживання. Кожна моя робота наповнена змістом. На мою думку, не буває однакових виробів, навіть якщо поставити разом начебто дві однаково розписані вазочки, якщо придивитися, то кожна з них буде унікальною.


Придбати роботи від Sunny Ceramics можна за посиланням

Varosh

0 #