Життя

Розквіт: студія альтернативного фітнесу в Ужгороді

17 Липня 2018 2 387

Кілька місяців тому в Ужгороді відкрили студію альтернативного фітнесу під назвою "Розквіт". Головний тренажер, на якому працюють тут, має назву "ПравИло". Більше про нього та про студію нам розповіли її засновники Володимир та Мирослава Мереничі.

– Цей тренажер не є якимось новомодним закордонним запозиченням – його коріння сягає у глибину віків. Саме ним користувалися наші діди-прадіди. У самій назві ПравИло закладений головний його сенс та місія – правити людину. Наше знайомство з ним почалося через особисті мотиви – в мене були проблеми зі спиною і я шукав різні природні способи як позбутися цього болю. Якось почув, під час лікувальних масажів, що існує такий тренажер як ПравИло і вирішив спробувати, – розповідає засновник студії Володимир Меренич.

На тренуванні може бути одночасно одна або дві людини. Тому це фактично і студія індивідуального фітнесу. Тут усе починається зі знайомства, поки тренер не дізнається усі деталі про здоров’я людини, тренування не розпочнуться.

– Перший наш тренажер сконструював для нас брат жінки та його дружина. Вони архітектори, працюють у будівельній компанії і я попросив їх відтворити за схемами та ескізами цей тренажер. Вони все спроектували, прорахували та виготовили. Тривалий час я сам на ньому займався – у мене зникли всі проблеми зі спиною, які не полишали мене багато років. Тому ми з дружиною вирішили, що якщо це допомагає мені, то чому б не відкрити ПравИло і для інших людей, які мають у цьому потребу, – розповідає Володимир.

Є цілий ряд протипоказань, тому перш ніж приступити до роботи, потрібно переконатися, що жодного з них немає. Серед них поточний головний біль, підвищений тиск, вагітність, надмірна вага, пухлини, гострі запальні процеси в організмі та ін. Відвідувачів знайомлять з детальною інструкцією, головне правило якої – ніякої самодіяльності, усе відбувається чітко за вказівками тренера.

– За допомогою тренажера м’яко тягнуться сухожилля, зв’язки, зміцнюються суглоби, випрямляється хребет. У питанні сухожиль – тренажер є просто унікальним. Тренування радять людям, у яких є проблеми з опорно-руховим апаратом, вони позбавляють від судом і защемлення нервів, зміцнюють м’язовий корсет, розтяжка на тренажері швидко відновлює і зміцнює жіночий організм після вагітності, а також покращує роботу ендокринної, нервової та вегетативних систем організму. Для жінок також буде цікавим той факт, що тренажер дозволяє позбутися целюліту завдяки активізації роботи лімфатичної та кровоносної систем, – кажуть у студії.

Засновники студії розповідають, що перш за все, заняття на ПравИлі потрібні людям, які ведуть малорухливий спосіб життя, мають сидячу роботу, проблеми зі спиною та суглобами. Що ж до вікових обмежень, то їх немає – головне загальний фізичний стан тіла людини.

– Ми радимо відвідувати тренування від одного до трьох разів на тиждень. До речі, багато наших відвідувачів відзначають, що після заняття вони відчувають себе наче після якісного масажу і це не дивно, адже тренажер витягує усі м’язи, інколи навіть дістається до тих, які масажист не може дістати.

У планах засновників студії проведення виїзних оздоровчих семінарів на ПравИлі на свіжому повітрі.


Контакти:


На правах реклами

Фото: Карл Смутко

0 #