Життя

Ростислав Валіхновський: Не люблю багато працювати, люблю працювати якісно

18 Серпня 2016 6 300

Нещодавно клініка пластичної хірургії Ростислава Валіхновського розпочала новий регіональний проект. Його головна мета – надавати безкоштовні консультації в областях країни, аби клієнти змогли дізнатися, що саме їм потрібно та чи треба взагалі їхати на операцію до Києва.

До проекту долучилося і Закарпаття. Консультація відомого пластичного хірурга пройшла у центрі "Persona Grata", який є регіональним партнером проекту. Подібні консультації є безкоштовними та проходитимуть раз на один-два місяці. Під час першого свого приїзду, лікар провів понад 10 консультацій, після яких розповів нам більше про саму ідею проекту, його головну мету, а також трохи про своє життя.


Довідково:

Ростислав Валіхновський – Заслужений лікар України, пластичний і реконструктивний хірург з понад 20-річним досвідом роботи. Засновник і керівник Медичного центру "Клініка Доктора Валіхновського" в Києві. Віце-президент Всеукраїнської асоціації пластичних реконструктивних естетичних хірургів, кандидат медичних наук, політичний і громадський діяч.

Ростислав Валіхновський і його клініка в Києві з 2012 року є генеральними партнерами і учасниками найпопулярніших телевізійних проектів про красу і здоров’я – "Поверніть мені красу" ("1+1"), "Я соромлюсь свого тіла" ("СТБ"), "Моє нове життя" ("Україна").

Серед клієнтів доктора Валіхновського – президенти, урядовці, депутати парламенту, спортсмени, знаменитості. Хірург провів понад 7 000 успішних операцій.


Про проект


На Закарпатті я буваю часто. Поважаю багатьох ваших земляків – українців, які працювали і працюють на благо держави. Але у справах тут перший раз. Я побачив, що багато закарпатців їздять на консультації та операції за кордон. На жаль, не завжди успішно – вони там мало захищені. Наші можливості дозволяють нам запропонувати усі ті самі послуги, що й за кордоном на найкращому рівні. А зважаючи на те, що на дорогу з Києва до Мукачева витрачається не так вже й багато часу, я вирішив, що зможу надавати консультативні послуги і у вас. Для співпраці ми обрали найкращу та найповажнішу клініку в області – "Persona Grata". Це велика цінність знайти партнерів такого високого рівня.

Окрім того, якщо після безкоштовної консультації в Мукачеві, людина все ж приїде до нас в клініку в Київ, то ми їй запропонуємо відповідно визначену знижку – 20%. Це, як на мене, ідеальна модель співпраці від якої виграють всі – і пацієнти, і наші регіональні партнери, і ми. Тим паче, закарпатцям не потрібно їхати до Києва на саму лише консультацію – вони можуть за попереднім записом потрапити на неї у себе вдома.

Наш проект з регіональними консультаціями – це постійне явище зі щомісячною періодичністю. Мукачево – це вже сьоме місто, яке долучилася до проекту. Така співпраця значно спрощує увесь процес для пацієнта. Скажімо, післяопераційну реабілітацію він може проходити у себе в області, а не жити додатковий місяць у Києві.

Наша клініка є мультипрофільною. Головні напрямки її роботи – це загальна хурургія, невідкладна, реконструктивна, пластична, хірургія травми, серцево-судинна і нейрохірургія для дорослих і дітей, а також лапароскопічна хірургія, щелепно-лицьова, отолагингологія, гінекологія та урологія.


Робота за кордоном та нові технології в Україні


Ми робимо усі складні операції, які роблять у Європі. Тому їхати за кордон українцям заради них абсолютно не логічно.

Що ж до моєї роботи за кордоном, то кілька років я навчався і працював у Канаді. Зокрема, проходив стажування за фахом "Інтенсивна терапія" в Оттаві, а також – за фахом "Пластична та реконструктивна хірургія" в HFI Clinic в Toронто. Зараз, до прикладу, я перездав усі іспити в Еміратах і можливо працюватиму на дві країни. Там, насправді, дуже низький рівень професійності лікарів. Так само як і в Катарі, Кувейті, Бахрейні, Йордані. У них просто немає власних спеціалістів. Але є купа техніки, клінік, які обладнані найкращими апаратами – ще сучаснішими, ніж в Америці. Усе просто стоїть – нема кому за цим працювати.

У цих країнах навіть туристам краще бути обачними і не потрапляти до лікарень. Якісь банальні речі, звісно, зроблять, але, скажімо, моя пацієнтка потрапила до лікарні з алергією і з нею просто не знали, що робити.

Що ж до нашої клініки у Києві, то найновіші технології – це те, з чим ми постійно працюємо. Нещодавно у мене була 50-річна пацієнта у якої була спадкова схильність до раку молочної залози. І аналізи підтвердили високий рівень ризику. Це окрім того, що були й інші серйозні проблеми з молочною залозою. Ми успішно зробили їй таку саму операцію, яку робила Анджеліна Джолі. Хоча вона вважається дуже складною.


Благодійний фонд


У нас є певна кількість операцій, які ми робимо безкоштовно. В Україні дуже багато людей у скруті і ми намагаємося надати їм необхідну допомогу у рамках роботи нашого благодійного фонду. Є багато ситуацій, коли волонтери зверталися щодо військових. Священникам, монахам допомагали також.


Телевізійна діяльність


Чому мене це зацікавило? Безумовно, найперше – це бажання допомогти тим людям, які цього потребують. Звісно, я розумію і ефективність такої програми, як методу маркетингу. І це справді виправдало себе в сотні разів. Завдяки цим телепроектам ми стали №1 на українському ринку. До прикладу, найближчі 6 місяців у нас щільно розписані. Хоча ми також активно себе позиціонуємо і в інтернеті – Facebook, YouTube, Instagram. Незабаром я також планую вихід на англомовний YouTube – розширюватиму аудиторію.


Самоосвіта


Постійно займаюся сомоосвітою. Був на навчанні в Америці, Канаді, Римі. Взагалі, я дуже енергійна людина. Маю два тренування на день – зранку година на кардіо-тренажері, 30 хвилин TRX і ввечері ще година спортивної ходьби. У плеєрі – лекції. І так кожен день. До церкви також щодня ходжу. В клініці працюю лише по три години на день. Не люблю багато працювати, люблю працювати якісно.

Головне для людини – зробити правильну архітектуру свого життя. Розставити пріоритети. Що для тебе найважливіше: робота, родина, здоров’я і т.д. Тут не йдеться про те, що щось не таке важливе, як інше, а лише про те – як правильно організувати своє життя. Чим краще ти використовуєш час, тим ти ефективніший: для себе, для родини, для батьків, для країни.


Чи мають значення нагороди та відзнаки


Нагороди та звання для мене важливі, адже це завжди новий виклик, ще більша відповідальність за свою роботу, перед людьми, ще більше розуміння ціни помилки, більша спрага до нових знань та розвитку і ще вища ціна кожної секунди в житті.

Хоча самі перемоги, як фізичне якище – стутуетка, рамка – більше важливі для моїх, батьків та рідних.

Росана Тужанська, Varosh

0 #